Home FOTO VIJEST FOTO Opet hrpa smeća kod Sajmišta, gradsko komunalno redarstvo razmišlja o postavljanju...

FOTO Opet hrpa smeća kod Sajmišta, gradsko komunalno redarstvo razmišlja o postavljanju video-nadzora

Doznali smo i koja je točno procedura za građane prilikom prijave divljih odlagališta na javnim površinama

PODIJELITE
Foto: Renato Glogovčan

Sajmište je godinama u lošem stanju, i nažalost svima nam je poznato kako je već dulje vrijeme tamo smeće, ali kako sada ne radi, očito pojedinci koriste prazninu da ostave smeće kako se kome prohtije.

Naime, naročito oko glavnog ulaza i na jugozapadnom dijelu sajmišta, pojavile su se gomile smeća. Kontaktirali smo gradsko komunalno redarstvo kako bismo doznali nešto više o procesu prijave i konkretno, o ovom slučaju.

– U ponedjeljak smo dali nalog za čišćenje VG Čistoći i ovih dana će to sanirati. Čak smo u razgovorima sa zaštitom okoliša razmišljali o postavljanju kamera kako bi se moglo sankcionirati prekšitelje. Primjetili smo da se to dešava u večernjim satima kad nitko ne gleda, ili nakon radnog vremena gradskih službi. Nažalost to se dešava u centru Gorice –  otkrili su iz gradskog Komunalnog redarstva.

Evo kako građani mogu prijaviti divlje deponije

Foto: Renato Glogovčan/Velika Gorica može i mora bolje/Facebook

Ukoliko želite prijaviti divlje deponije, procedura je takva da pošaljete mail na: redarstvo@gorica.hr ukoliko je riječ o javnoj površini. U tom slučaju Grad VG Čistoći nalaže da isto počisti, a ako se radi o privatnim površinama, građani vlasnici parcela trebaju počistiti o svom trošku.

Inače, na goričkom području divlji deponiji niču najčešće ispod Domovinskog mosta, zatim prema odlagalištu otpada Jakuševec u pravcu Mičevca, ali i manji deponiji poput ovog kod stočnog placa.

– Bilo bi lijepo kad bi građani prijavili registarsku oznaku, datum, te mjesto i vrijeme nepropisnog odlaganja takvog otpada kako bi mogli detektirati i sankcionirati prekršitelje,  da se ovakvom načinu odnošenja prema našem i vašem gradu konačno stane na kraj – kazali su.

Inače, iz ureda komunalnog redarstva kazali su nam kako često dobivaju dojave građana, no problem je što manjka komunalnih redara u gradu, naročito zbog okolnosti posljednjih mjeseci.

– Dakle, kad zaprimimo dojavu o odlagalištu otpada, mi dajemo nalog VG Čistoći za čišćenje istog i to po prijavi građana ili po zapažanju. U prosjeku svaka tri mjeseca čistimo i obilazimo ili češće po potrebi – kazali su iz gradskog ureda Komunalnog redarstva.

Nekad je sajmište u Gorici bilo jedno od najpopularnijih mjesta za Turopoljce, a naročito petkom! Naš popularni ‘Petek na Gorice’ zbog svih okolnosti, posebice unazad godinu dana djeluje svakako, samo ne veselo. Na facebook grupi Velika Gorica može i mora bolje osvanuo je niz fotografijana kojima slika sajmišta zaista izgleda grozno, kao da nije dovoljno otužno i bez te hrpe otpada.