Home Gospodarstvo FOTO Općina Pokupsko bogatija za novi traktor i motornu pilu

FOTO Općina Pokupsko bogatija za novi traktor i motornu pilu

PODIJELITE

DVD Pokupsko jučer je, kao donaciju, od firme Servis i trgovina Dobrenić iz Velike Gorice dobila motornu pilu marke Husqvarna. – To je motorna pila koja je namijenjena za srednji obim posla, a idealna je za poslove vatrogasnog društva – za micanje stabala s cesta ili ako se dogodi kakva nesreća može se pomoći micanjem motornom pilom – objasnio je Ivica Dobrenić, vlasnik firme Servis i trgovina Dobrenić.Iz Općine Pokupsko ne kriju oduševljenje. Ali ne samo zbog ove donacije. Nedavno su se prijavili na natječaj Ministarstva graditeljstva na kojem su dobili novac te kupili traktor s priključkom. Riječ je o traktoru hrvatske proizvodnje koji će se s priključkom malčerom koristiti za uništavanje trave i korova, čišćenje snijega i kolnika te soljenje prometnica.

– Javili smo se na natječaj i dobili 200 tisuća kuna te dodali svojih 50 tisuća te tako kupili stroj. Poštovali smo zakonsku proceduru da u nabavi imamo više ponuda. Najjeftiniji je bio taj traktor hrvatskih ruku iz hrvatske tvornice. Mislim da bi se svi trebali više okrenuti prema proizvodima koji se proizvode u Hrvatskoj – ispričao je Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

No, ovo nisu jedine novosti vezane za Pokupsko. Počelo je preuređenje Doma kulture Hotnja. – Javili smo se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Dobili smo ugovor i uređujemo taj dom – vanjsku fasadu, unutrašnjost, izolaciju krova. Bit će lijepo uređen i okoliš. Dom će se koristiti za manifestacije, rođendane, svadbe i slično. Pripremamo se i za uređenje drugih domova. DVD i multimedijalni centar već smo prijavili na natječaj europskih fondova – objasnio je Škrinjarić.

Mnogo je još projekata u planu u Pokupskom. Ceste i vodovod planiraju izgraditi novcem europskih fondova, kao i bazen i klizalište gdje će djeca kroz nastavu učiti plivati i klizati, a bit će otvoren i za šire građanstvo.

U bazenu bi se zimi koristila energija iz toplane, dok bi se ljeti grijao zahvaljujući solarnim pločama. Mještani Pokupskog bi tako uz Kupu dobili novi sadržaj. No, ovo je još uvijek ideja koja čeka svoju realizaciju. Ako se realizira, u sportsko-rekreacijskom centru pokraj škole otvorila bi se nova radna mjesta te tako potaknuo razvoj gospodarstva.