Home Kultura FOTO Obilježen Međunarodni dan plesa

FOTO Obilježen Međunarodni dan plesa

PODIJELITE

Plesači i plesne skupine iz Velike Gorice prošlog vikenda obilježili su Međunarodni dan plesa. U petak je u kino dvorani projektiran dokumentarni biografski film o prvoj hrvatskoj primabalerini Miji Čorak Slavenskoj, a održano je i predavanje o povijesti plesa u Hrvatskoj.

Postavljena je izložba fotografija pokraj Pučkog učilišta i održan je Okrugli stol na kojem su sudjelovali predstavnici Megablasta, Turopoljskih mažoretkinja, Plesa na svili i Udruge Sunčica.– Donijeli su zaključak da će pokušati osnovati Plesnu zajednicu grada Velike Gorice. S obzirom na to da postoji zajednica KUD-ova, oni smatraju da im se posvećuje premalo pažnje kao pojedinačnim udrugama. Zapravo ova dva dana mislim da su jako pozitivno urodila plodom da se nešto novo događa na onoj urbanoj sceni – rekla je Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica POUVG-a, organizatora ove manifestacije.

U subotu je obilježavanje završeno zajedničkim izlaskom plesača na plato kod POUVG gdje je moderator vodio plesne točke. Svi programi bili su besplatni. Inicijativa o organiziranju ovakve manifestacije u Gorici, otkrila nam je ravnateljica Pučkog učilišta, došla je sasvim slučajno.– Mi smo razgovarali o terminima koje je trebao Megablast i koje je trebala Umjetnička škola i kroz taj razgovor postavili smo si pitanje zašto ne bismo organizirali najprije dan koji je posvećen plesu, a nakon toga zašto ne bismo organizirali plesni festival budući da imamo jako puno udruga koje se mogu uključiti iz Gorice, a imamo i priliku pozvati udruge iz drugih mjesta – najavila je ravnateljica POUVG-a.

Tako je obilježavanje Međunarodnog dana plesa, koji će se idući godine održati ne nekoliko lokacija u gradu, a uključit će se i folkloraši, postalo uvertira za plesni festival #Share-aj pokret koji će se u Velikoj Gorici održati 20. svibnja.