Home FOTO VIJEST FOTO Natjecanje i veselo druženje: Kup Franje Mikulina u Ribnici okupio vatrogasna...

FOTO Natjecanje i veselo druženje: Kup Franje Mikulina u Ribnici okupio vatrogasna društva

Evo i rezultata

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec

Prethodni vikend u Ribnici bio je u znaku vatrogastva, održao se tradicionalni Kup Franje Mikulina i to već po deveti put. Na natjecanju su sudjelovala društva unutar i van zajednice koji su stigli natjecati se u kraćoj vježbi. “Ukupno smo imali 23 prijavljene ekipe, s time da se mi kao domaćini ne natječemo. Pokušavamo i da uz vatrogasni dio bude dobra atmosfera i druženje uz dobru glazbu uz Lajbeke.”, govori nam Anita Rajković Mravec, predsjednica DVD-a Ribnica.

Najbolje ženske ekipe u skupini A su bile DVD Trebovec na prvom mjestu i na drugom mjestu DVD Zaprešić, u skupini B su najbolje bile DVD Leskovec, a DVD Odranski Obrež na drugom mjestu. U muškoj skupini A su prvi DVD Andrilovec, drugi su DVD Razljev, u B skupini su pobjednici DVD Oroslavje, a drugoplasirani DVD Stara Moravica. U Super kupu ženskoj kategoriji su pobijedile DVD Leskovec 1, a u muškoj DVD Andrilovec.

Uz natjecanje za odrasle u nedjelju, dan prije se održao i 4. Kup za djecu na kojem je sudjelovalo 25 ekipa. U muškoj konkurenciji pobjedu su odnijeli dečki iz DVD-a Ribnica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Potok, a treće DVD-u Velika Buna 2. Prvo mjesto u kategoriji djevojčica osvojile su DVD-a Mraclin, drugo mjesto DVD Ribnica, a treće DVD Velika Buna 1.

DVD Ribnica, iako se kao domaćin nije natjecao na Kupu, za daljnje je turnire spreman. Uspješno imaju pokrivene sve kategorije od djece do seniora. “Cilj nam je nastaviti natjecateljsku tradiciju i natjecateljski duh“, zaključuje Rajković Mravec te zahvaljuje mještanima i članovima uz nadu da će se s ovom tradicijom nastaviti i dalje.