Home Izdvojeno FOTO Nakon milenijske fotografije, kulturno umjetnički program i zabava

FOTO Nakon milenijske fotografije, kulturno umjetnički program i zabava

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2016.

U Novom Čiču danas se slavi Ivanje. Program je započeo nogometnom utakmicom veterana Dinamo-Hidrel: Usora / Zagreb. Nakon utakmice, tradicionalno je obilježeno Ivanje u Novom Čiču velikom milenijskom fotografijom svih članova ove manifestacije. Kao i godina do sada, okupila su se razna društva iz Hrvatske ali i inozemstva. Osim kulturno umjetničkih društava, na milenijskoj fotografiji vidjet će se i mališani iz Judo Kluba Kokica iz Novog Čiča, dobrovoljni vatrogasci Čičke Poljane i Novog Čiča, mladi nogometaši Dinamo Hidrela te turopoljski banderij.
– Ovo je deseti put da organiziramo ovu manifestaciju, i nije lako je jer imamo puno gostiju, preko 550 ih je. Dolaze iz cijele Hrvatske ali i Makedonije, Srbije i Bosne. Ovoga puta se radi kvalitetno i potrebno je puno rada. Organizacija dugo traje, velika je i puno košta tako da čim završi ovo Ivanje već se počinjemo pripremati za iduće. – rekao nam je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Novo Čiče i organizator.

Ivanje - Novo Čiče - 2016 (30)

Ivanje - Novo Čiče - 2016 (31)

Na manifestaciji sudjeluju tri velikogorička KUD-a uz domaćine. Velik broj posjetitelja stigao je iz inozemstva. Neki su ovdje prvi put, dok je nekima ova manifestacija dobro poznata.
– Mi dolazimo iz Jasenica, ima nas inače više ali počela je sezona tako da nas je došlo samo 12. Naš KUD je osnovan 2002. godine i izvodimo samo izvorne napjeve i plešemo samo izvorno. – Ivka Nekić, predsjednica KUD-a Vila Velebita Jasenice.

Ivanje - Novo Čiče - 2016 (42)

– Mi smo KUD iz Velike Kladuše Vrnograč. Već par godina dolazimo na ovu manifestaciju i rado se odazivamo jer je ovo zaista jedan prelijep događaj. Drago nam je da smo danas ponovno ovdje. – rekla nam je Asima Sefić, koreograf KUD-a Vrnograč.

Ivanje - Novo Čiče - 2016 (45)

Nakon razgledavanja i upoznavanja sa projektom ‘Od lana haljina tkana’, počeo je kulturno umjetnički program. Nastup 11 KUD-ova traje do 20 sati nakon čega slijedi zabavni program i zajedničko gledanje utakmice.

[print_gllr id=50603]