Home Izdvojeno FOTO Mostu prijeti urušavanje: Iz Buševca u Turopolje vozi se obilazno državnom...

FOTO Mostu prijeti urušavanje: Iz Buševca u Turopolje vozi se obilazno državnom cestom

PODIJELITE

Zbog opasnosti od urušavanja malog mosta preko melioracijskog kanala u mjestu Turopolje, prekinut je promet cestom L-311640 koja povezuje Buševec i Turopolje.

Promet se do daljnjeg odvija obilazno državnom cestom D30, što je označeno privremenom prometnom signalizacijom.

– Cestu smo privremeno zatvorili, postavili znakove zabrane prelazaka preko mosta i o svemu obavijestili policiju. Mislim da problema neće biti, osobito što na tom zatvorenom dijelu ceste ne voze autobusi. Pozivam građane za strpljenje – kaže Željko Prnjak iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grada Velike Gorice. Pročelnik Odjela Dubravko Katulić ističe kako će privremeni obilazak preko državne ceste vožnju automobilom produljiti za samo pet minuta, a da će tako biti do završetka sanacije mosta.

most2.jpg

NA MOSTU UOČENA RUPA

Do zatvaranja lokalne ceste došlo je nakon što se na mostu, koji se nalazi nedaleko željezničkog prijelaza Turopolje, pojavila rupa, a uočeno je i urušavanje donjeg dijela mosta.

– Opasnost su uočile dežurne službe VG Komunalca koje su postavile upozorenje i signalizaciju. Na teren smo izašli zajedno s policijom i utvrdili da most predstavlja opasnost. Preko njega trenutačno mogu prelaziti samo pješaci i biciklisti – napominje pročelnik Katulić.

Slijedi ispitivanje statike mosta, kako bi se odlučilo hoće li biti saniran ili će biti potrebno njegovo rušenje i gradnja novog.

[print_gllr id=21819]