Home Sport FOTO Mlade nade goričke atletike u lovu na naslove prvaka Hrvatske

FOTO Mlade nade goričke atletike u lovu na naslove prvaka Hrvatske

PODIJELITE

Mara, Borna i David članovi su Atletskog kluba Velika Gorica. Trčanje obožavaju, a zbog predanosti ovom sportu i svakodnevnih treninga, medalje im nisu strane. Prošlog vikenda na 34. Krosu Sportskih novosti na Bundeku osvojili su dva zlata i broncu.

Najstariji je Borna Čeran koji ide u sedmi razred Osnovne škole Eugena Kumičića. Na Krosu je osvojio prvo mjesto u kategoriji sedmih razreda te tako obranio prošlogodišnji naslov. Proglašen je i najboljim mladim altetičarem u prošloj godini te za to dobio plaketu.  – Pa treniram nekih sedam godina i nije mi naporno, već sam navikao. Radim sa svojim djedom koji mi je i trener. Tako da mi je super – rekao nam je Borna.Kaže cilj su mu, kao i svakom atletičaru, olimpijske igre, ali je trenutno fokusiran na jedno drugo natjecanje. – U lipnju je Prvenstvo Hrvatske i nadam se da ću biti prvak Hrvatske. Želja mi je da uđem u reprezentaciju i da budem u Hrvatskom savezu – objasnio je Borna.

Iako trči sve discipline, najbolje se snalazi na 200 i 600 metara na kojima je istrčao rekorde 27:02, odnosno 1:30:00.

Njegova prijateljica iz kluba Mara Goluža ide u peti razred Osnovne škole Nikole Hribara, a trčanjem se bavi već šest godina. Medalje naveliko osvaja. – U nedjelju sam bila prva na Krosu Sportskih novosti. 23. ožujka sam bila prva na Turopoljskoj trci u Velikoj Gorici – rekla nam je Mara.Najviše voli trčati na 400 i 600 metara, a i ona se trenutno priprema za Prvenstvo Hrvatske. – Voljela bih pobijediti na državnom natjecanju koje će se održati u Osijeku i trčat ću 600 metara – ispričala je.

Borna i Mara u atletici su dugi niz godina, a njihov 12-godišnji prijatelj David Livada trčanje trenira tek šest mjeseci. On je godinu mlađi Bornin kolega iz Kumičića koji je na Krosu Sportskih novosti osvojio odlično treće mjesto u kategoriji šestih razreda na 1 000 metara. – Trenirao sam nogomet dugi niz godina u HNK Gorici i moj trener Damir Bošnjak je prepoznao moju brzinu i počeo sam se baviti atletikom. U kratkom vremenu sam postigao dobre rezultate i jako sam trenirao. Sad mi je cilj pobijediti na državnom natjecanju na 600 metara u Osijeku – ispričao nam je David.Iako se godinama bavio nogometom, kaže atletski treninzi su mu puno teži. Treniraju svaki dan, osim četvrtka i to sat do sat i pol vremena dnevno. Treninzi se, osim puno brzog trčanja i rastrčavanja, sastoje i od gimnastike i vježbi snage.

Atletski klub Velika Gorica postoji više od deset godina, a u posljednjih godinu dana imaju sve bolje rezultate. – Imamo podršku glavnog trenera, Damira Bošnjaka i ekipe koja se brine. Uvjeti su nam dobri. Samo trebamo djecu zadržati s obzirom na njihove godine – ispričao nam je Dubravko Celjak, Bornin djed i trener volonter u AK Velika Gorica.

Trener kaže da je atletika jako teška, treba mnogo predanosti, vremena i treniranja. Zadovoljan je rezultatima kluba. – Ovo kaj imamo je stvarno dobro i mislim da ćemo ove godine imati barem tri, četiri medalje s državnog prvenstva iz Osijeka za mlađe uzraste, a tu je još Dino Bošnjak koji je prepoznatljiv kao pravi atletičar, kao senior. Nadam se da će i ovi klinci ostati i da će rezultati ostati u kontinuitetu.Sva djeca starija od osam godina, zainteresirana za treniranje u Atletskom klubu Velika Gorica, mogu se javiti u prostorije kluba svaki dan, osim četvrtka, od 9 do 11 te od 17 do 19 sati ili glavnom treneru Damiru Bošnjaku na telefon 091/769-7335.