Home Izdvojeno FOTO Krenule pripreme za advent: Postavljena je jelka na trgu, žaruljice, ukrasi…

FOTO Krenule pripreme za advent: Postavljena je jelka na trgu, žaruljice, ukrasi…

PODIJELITE

Advent nam je pred vratima, stigao je prosinac i vrijeme ukrašavanja grada. Hladne noći i još hladnija jutra uz poledicu podsjećaju nas da zima zaista stiže. Ove godine će vrijeme adventa biti ponešto drugačije s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, no božićnog veselja neće nedostajati.

“Ove godine postavljamo sve kao i prošle. Dakle postojeći nakit, obzirom da zbog situacije oko pandemije ništa novo nije nabavljano. U nedjelju se pali prva adventska svijeća, a kroz ovaj i sljedeći tjedan ćemo upaliti i sav ostali nakit u gradu.”, govori nam Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalac.

U gradu se već naveliko počelo kititi. Postavljene su žaruljice po stablima, ukrasi na javnim rasvjetama, a danas je na trgu Stjepana Radića postavljena jelka koja će se uskoro i okititi.

Do kraja tjedna će se upaliti dio lampica

Radovi na uređenju krenuli su 9. studenog i od tada svakodnevno na tim poslovima radi dizalica, transporter i desetak radnika. “Sutra se montira adventski vijenac, a ekipi se od sutra priključuju i električari na spajanju i uključivanju. Do nedjelje ćemo upaliti nakit oko muzeja, centar i Lučićev park koji će ponovno biti uređen i obasjan u punom sjaju i na koji smo posebno ponosni. Sav ostali nakit bit će upaljen najkasnije do 6. prosinca.”, govori nam Mihalj.

Bez obzira na situaciju u svijetu, nadaju se da će u ove tmurne dane uspjeti unijeti malo pozitivnog ozračja te osjećaja zajedništva, topline, bliskosti i svega onoga što nam Božićno vrijeme donosi. “Posebne pohvale i zahvale želim uputiti našim vrijednim djelatnicima koji kao i svake godine, ove poslove obavljaju ažurno, profesionalno i s puno pažnje”., zaključuje

U Zagrebu je ove godine Advent u puno skromnijem tonu, a što nas čeka u našem gradu ćemo tek otkriti.