Home Tradicija FOTO U Kravarskom održan 27. koncert u čast hrvatskim braniteljima

FOTO U Kravarskom održan 27. koncert u čast hrvatskim braniteljima

PODIJELITE

Puna župna crkva Uzvišenja Svetoga Križa u Kravarskom bila je i ove godine na 27. koncertu u čast hrvatskim braniteljima. Tamburaškom orkestru Hrvatske radiotelevizije u petak su se pridružili KUD ”Vukomeričke Gorice”, VIS ”Jane”, Kvartet ”Gubec”, Duet Milković-Tičarić, Marijan Lučan Crta, Josipa Gvozdanić i Anamarija Vujnović.

Dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a, Siniša Leopold prisjetio se prvih koncerata u Kravarskom koji su se odvijali u jeku Domovinskog rata. – Sjećam se kad su se davnih dana ovdje čule granate, onda kada smo također održali ovdje koncert, pola krova je falilo, neka granata ga je odnijela. Ali uz ovaj kraj nas uvijek vežu divni trenuci i mislim da je i ove godine publika uživala u malo drugačijem programu i drugačijoj atmosferi, tu je bilo za svakoga ponešto, i za srce i za dušu. Bitno je da publika iz ove prelijepe crkve ide punog srca doma, da uživa – rekao je Leopold. U Kravarsko već godinama dolazi i Kvartet ”Gubec”. – Jako mi je drago što smo opet na ovom koncertu u Kravarskom za branitelje. Moglo bi se reći da smo već domaćini s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Uvijek nam je lijepo doći kod vas i uživati u ovom ambijentu i atmosferi – rekao nam je Željko Grozaj.

Duga tradicija održavanja ovog koncerta stvorila je vjernu publiku koja uvijek s jednakim oduševljenjem prati sve izvođače koji na ovaj način odaju počast hrvatskim braniteljima.