Home Izdvojeno FOTO Jane 12. put poklonile koncert Velikoj Gorici, pjevale su i popularne...

FOTO Jane 12. put poklonile koncert Velikoj Gorici, pjevale su i popularne hitove

PODIJELITE
Foto: Zlatko Srbelj

Sinoć su u prepunoj dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta, članice VIS-a Jane tradicionalno gradu Velikoj Gorici poklonile koncert i tim povodom pjevale o starim običajima i modernim vremenima. Njihova stalna pratnja bili su Jankići, a gosti velikogorički Band Retrodukcija s kojim su izvele nekoliko popularnih hitova.

Koliko Jane vole Goricu dokaz je više od desetljeća duga tradicija poklanjanja koncerta gradu. – Ovo nam je dvanaesti po redu koncert. Prije dvije godine smo na ovom istom mjestu proslavile desetu godišnjicu. Evo sad je dvanaesta godina našeg djelovanja i idemo dalje – rekla je Kristina Kromar, članica VIS-a Jane.

– Mi smo iz ovog grada i u principu smo začetnice takve vrste koncerata poklon gradu. Prije smo taj koncert imale u prosincu kada je Dan grada, ali nekako sada smo se više orijentirale na proljeće, ali i Dan žena. Ali i dalje je to poklon gradu jer to ovaj grad zaslužuje – ispričala je Alina Haraminčić, članica VIS-a Jane.

Jane su izvele 21 pjesmu – svoj standardni repertoar koji su osvježile novim pjesmama koje su pripremile protekle sezone. Izvele su i popularne hitove koje zna veći dio publike. – Tako smo večeras izvele jednu pjesmu Parnog Valjka zajedno s našim gostima – Bendom Retrodukcija i Olivera Dragojevića koji je večeras isto imao svoj samostalni koncert – “Imala je lijepu rupicu na bradi” – ispričala je Alina.

Osim što snimaju vlastite pjesme, Jane surađuju i s drugim glazbenicima – zajedno nastupaju, ali i snimaju pjesme i spotove. – Snimile smo spot za pjesmu “Mesec”. Također smo imale i druge suradnje, recimo s gospodinom Stankom. S njim smo snimile pjesmu “Tiho teče rijeka Kupa” – ispričala je Kristina.

– Imamo i jedan djelić u spotu s našom Tajči. Ta pjesma je izvedena na Krapinskom festivalu – dodala je Alina.

Osim pjevati, Jane vole i plesati i putovati. Prije su putovale zbog folklora, a danas to rade zbog pjevanja i osvajanja medalja na brojnim nastupima. – Bile smo i na daljim i bližim turnejama. Prošle godine smo bile u Italiji, odlučile smo ne ići jako daleko. Sudjelovale smo na ne manje važnom festivalu, međunarodnom gdje smo osvojile zlato tako da se ove sezone ponosimo tim zlatom – ispričala je Alina.

U lijepom sjećanju im je i zlatna medalja koju su osvojili na Olimpijadi zborova u Rigi.

Kako same kažu, vesele se novim izazovima i nastupima, a sudeći prema onome što su pokazale, na veselje publike koja će i dalje imati prilike uživati u vrhunskim izvedbama.

Foto: Zlatko Srbelj