Home FOTO VIJEST FOTO Hrvati iz Mađarske donirali stradalima u potresu

FOTO Hrvati iz Mađarske donirali stradalima u potresu

Prijatelji Društva žena Buševec, Hrvati iz Mađarske iz Koljnofu/Kópháza ovog su vikenda opet pokazali veliko srce

PODIJELITE
Foto izvor: Društvo žena Buševec/Facebook

Prijatelji Društva žena Buševec, Hrvati iz Mađarske iz Koljnofu/Kópháza opet su pokazali veliko srce. U subotu u prijepodnevnim satima u Buševec je stigao kombi pun tanjura, čaša, šalica i pribora za jelo za stradale u potresu.

– Veliko hvala stanovnicima Koljnofu/Kópháza, gospođi Ingrid Klemečić potpredsjednici Hrvatske samouprave te Franji Grubiću načelniku sela za pomoć stradalim stanovnicima Banovine – kazale su iz društva žena Buševca.

Od Domovinskog pokreta Sisačko–moslavačke županije stigla je donacija u higijenskim potrepštinama, pelenama i ulošcima za odrasle, pelenama za djecu, dječjim igračkama, obući i odjeći te dječjoj opremi (kolica, kadica, sjedalica i pokretni krevet).

Ovakvu pomoć pružale su i krajem siječnja kada su u Peščenicu, Jurjevec, Cerje Letovaničko, Žažinu, Letovanić, Malu Goricu, Stari Brod, Petrinju i Sisak potrebitima (sveukupno 18 obitelji) odnijele posuđe (tanjure, čaše, šalice, beštek) odječe, obuče, posteljinu, kuhala i rešo na struju.

Uz to, Društvo žena Buševec uvijek pronalaze nove načine za pomoć. Tako su bile posrednici i pomogle jednoj gospođi u zaposlenju za gerontodomaćicu te novčano donirale u Udrugu za pomoć ženama oboljelim od raka dojke Sveta Agata Glina.

Humanitarna akcija za obitelj iz Strašnika

Kako smo prethodno izvještavali, sve udruge Buševca uključili su se kako bi pomogli obitelji Salamun s djetetom s poteškoćama koje je, srećom, izašlo živo iz razrušene kuće nakon potresa.

Buševčanima je velika želja da skupe sredstva i da se obitelji Solomun što prije obnovi kuća i namjesti potrebnim kućanskim aparatima i namještajem, a za uplate je otvoren račun na koji se mogu uplaćivati sredstva i sve je u potpunosti transparentno. Nakon završetka akcije svi će biti obaviješteni o rezultatima.

Podsjećamo, više o samoj akciji kao i broj računa s primjernom uplatnicom, možete pronaći OVDJE.