Home Izdvojeno FOTO Hrabri vatrogasci pokazali svoje znanje

FOTO Hrabri vatrogasci pokazali svoje znanje

PODIJELITE

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica danas je po treći put organizirala dan otvorenih vrata. Javna vatrogasna postrojba postoji 35 godina te su ovom prilikom obilježili svoje postojanje. Pozvani su bili svi sugrađani da dođu vidjeti čime raspolažu i kako se spremaju oni koji brinu o našoj sigurnosti.

– Svake godine imamo sve veću posjećenost, bilo je mnogo roditelja i djece. Sudjelovali su svi djelatnici javne postrojbe i sve što smo zamislili danas pokazati smo i ostvarili. Ove godine smo se potrudili da dobro razjasnimo sve prezentacije i pokazne vježbe. Ja sam izuzetno zadovoljan i vjerujem da će idućih godina biti samo još bolje. – rekao nam je zapovjednik JVP Borislav Turan.

dan otvorenih vrata javne vatrogasne postrojbe vg Zlatko Srbelj KVG (16)

Događanja su počela u 10 sati. Prezentiralo se gašenje vatre sa bacačem vode, prezentacija gašenja sa bacačem vode na daljinsko upravljanje te prezentacija sustava CAFS. Prikazana je bila i sva oprema za tehničke intervencije i rad s alatima za spašavanje iz vozila kao i oprema za rasvjetu.

dan otvorenih vrata javne vatrogasne postrojbe vg Zlatko Srbelj KVG (12)

Publiku su oduševile i pokazne vježbe gašenja požara na 2.katu objekta kada su vatrogasci ulazili preko ljestvi rastegače i sastavljače sa dvije strane.

dan otvorenih vrata javne vatrogasne postrojbe vg Zlatko Srbelj KVG (1)

Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica mnogo je postigla u ovih 37 godina nakon što su u samim početcima rada imali tek 5-6 vatrogasaca tri vozila. Danas JVP Velika Gorica čini 44 zaposlenih jednoliko raspoređenih u 4 smjene; zapovjednik i zamjenik zapovjednika, te jedna radnica na poslovima administrativno računovodstvenog referenta kao i jedna radnica koja brine o čistoći prostora. JVP Velika Gorica pokriva prostor od 552 km2 i ima prosječno 300 intervencija godišnje.

dan otvorenih vrata javne vatrogasne postrojbe vg Zlatko Srbelj KVG (19)

Foto: Zlatko Srbelj

[print_gllr id=48644]