Home Izdvojeno FOTO Gradski bor okitili lijepim željama

FOTO Gradski bor okitili lijepim željama

PODIJELITE

Nakon provedenih radionica izrade kuglica u goričkim srednjim školama, danas smo okitili gradski bor ispred Pučkog otvorenog učilišta. Grad Velika Gorica u suradnji našeg portala Kronike Velike Gorice i Savjeta mladih, prošlih tjedana je u Goričkim srednjim školama organizirao radionice uređivanja kuglica s novogodišnjim željama. U  kićenju bora danas su sudjelovali učenici srednje strukovne škole Velika Gorica, a pomogao je VG Komunalac.

kićenje bora pouvg kuglice radionica (39)

– Napisao sam svoju želju i mislim da će se moja poruka da uspješno završim ovu školsku godinu sigurno ispuniti. S obzirom da je vrijeme darivanja, želimo da se čuju i naše želje. – rekao nam je Marin Sudar, učenik Srednje strukovne škole.

Urediti bor mogli su i građani izradom svoje kuglice, no poglede su najviše privlačile želje mladih srednjoškolaca.

kićenje bora pouvg kuglice radionica (21)

– Ove godine su se po prvi puta sve četiri škole uključile u ovu akciju u kojoj su se svi družili. Misli da je ovo jedna hvalevrijedna akcija. Nadamo se da će se većina želja koje su napisali i ispuniti. – rekla je Sanja Šipušić Škomar, psihologinja u Srednjoj strukovnoj školi.

– Mi smo se kao Grad odmah odazvali takvoj inicijativi u ovo Božićno i blagdansko vrijeme. Lijepo je da se mladi na ovaj način povezuju i kreativno izražavaju. – istaknula je Mirna Gajski Jolić iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

kićenje bora pouvg kuglice radionica (37)

Ovom akcijom željeli smo potaknuti mlade na promišljanje o Božiću i svemu dobrome što nas uči i na što nas potiču ovi blagdani, a grad je dobio najljepše uređeni bor. Također je pokrenuto pozitivno razmišljanje i djelovanje, pa se možemo samo nadati kako će ovakvo kićenje gradskih borova postati tradicija.

[print_gllr id=37472]