Home Sport FOTO Gradonačelnik Ačkar nagradio mlade sportaše uspješne u borilačkim sportovima

FOTO Gradonačelnik Ačkar nagradio mlade sportaše uspješne u borilačkim sportovima

'Potencijal koji ste pokazali samo govori da će ovakvih primanja zasigurno biti još, a sve zahvaljujući vašim rezultatima i vremenu ispred vas. Samo budite ustrajni'

PODIJELITE

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je prijepodne održao prijem za mlade i uspješne sportaše u borilačkim sportovima. Simbolične nagrade u obliku poklon bonova i zahvale od Grada primili su sportaši Enzo Šušković, te braća Lovro i Petar Pavčec.

– Svojim uspjesima činite uspjehe i na ponos ste svome gradu. Na taj način dajete poticaj i drugim sportašima, naročito u pandemijskom razdoblju. Potencijal koji ste pokazali samo govori da će ovakvih primanja zasigurno biti još, a sve zahvaljujući vašim rezultatima i vremenu ispred vas. Samo budite ustrajni – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Petar Pavčec iz Velike Mlake je aktualni viceprvak Hrvatske u seniorskoj konkurenciji do 75 kg te višestruki prvak Zagreba. Iza njega su brojna sudjelovanja na međunarodnim turnirima.

– Treniram u boksačkom klubu Knockout. Boksao sam čak i na drugom kontinentu u Aziji, u Japanu zajedno s bratom. Puno mi znači podrška jer znam da se moj trud isplati. Iako sam počeo s nogometom, kada sam došao podržati svog brata, kada je postao prvak Hrvatske u boksu, odlučio sam pokušati i isplatilo se – kazao je Petar.

Njegov brat, Lovro Pavčec boks trenira od devete godine. Ponosni je vlasnik aktualne europske medalje, te aktualni prvak svjetskog kupa.

Judaš Enzo Šušković državni je prvak u borilačkoj disciplini samba u kadetima do 71 kg u sambu i treći u judu na državnoj razini u kategoriji juniora, također do 71 kg.

– Sambo je ruska borilačka vještina nalik judu. Inače treniram i s djecom s poteškoćama u razvoju u Judo klubu Fuji, što me izuzetno ispunjava, budući da sam potekao iz Judo kluba Pinky u kojem me tada trenirala Marina Drašković – otkrio je Enzo.