Home Izdvojeno FOTO Gradom prošla Povorka svjetlosti

FOTO Gradom prošla Povorka svjetlosti

PODIJELITE
Foto: Josip Škof

Treća je nedjelja došašća. Upaljena je treća svijeća na adventskom vijencu postavljenom kod Muzeja Turopolja. Nakon toga je od Crkve Navještenja Blažene Djevice Marije krenula velika Povorka Svjetlosti prema Trgu Stjepana Radića. Predvođeni Betlehemskim svjetlom, građani su Povorkom svjetlosti, drugu godinu za redom obilježili dolazak svete Lucije.

 – Simboliziramo na taj dan svetu Luciju koja nam dolazi i donosi svjetlo u naše domove. Želimo na taj način potaknuti na razmišljanje koje nam dolazi i u nedjeljama došašća. Pripremamo se za Božić kako je to i kroz povijest bilo kada su se nosile luči i kada se svjetlost nosila po selima i unosila na mise ili u domove – ispričao je gradonačelnik Dražen Barišić.

povorka-svjetlosti-2016-velika-gorica-trg-stjepana-radica-foto-josip-skof-8Nakon Povorke održat će se besplatni koncert povodom Dana grada.

 – Ovih dana u prosincu imamo događanja na Trgu Stjepana Radića i večeras imamo prigodan besplatni koncert povodom Dana grada. Drago mi je da su to prepoznali naši dragi sugrađani. Ima ovdje puno djece, puno mladeži, puno KUD-ova i vatrogasnih društva. Time smo obogatili društveni život našeg grada – rekao je gradonačelnik.

velika-povorka-svjetlosti-velika-gorica-2016-foto-josip-skof-34
Još stignete doći na veliki rođendanski koncert Crvene jabuke koji počinje u 21 sat.

Foto: Josip Škof

[print_gllr id=62833]