Home Sport FOTO Grad ove godine za sport izdvaja 21,5 milijuna kuna

FOTO Grad ove godine za sport izdvaja 21,5 milijuna kuna

Jutros su u zgradi Gradske uprave podijeljeni Ugovori o korištenju sredstava Savezima i Zajednici sportskih udruga

PODIJELITE

Danas je u zgradi Gradske uprave održano službeno potpisivanje Ugovora o korištenju sredstava između Grada Velike Gorice i Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice, Športsko rekreativnog saveza Grada Velike Gorice, Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice te Školskog sportskog saveza Velike Gorice.

Posljednjih nekoliko godina povećao se broj Saveza. Prošle je godine izdvojeno gotovo 22 milijuna kuna za sport i rekreaciju u Velikoj Gorici, a taj se iznos svake godine povećava. Ove godine radi se o iznosu od ukupno 21,5 milijuna kuna.

– Godina iza nas nimalo nije bila laka, što zbog pandemije, to zbog potresa, što iziskuje dodatna davanja. Za to je primjer oštećenje u sportskoj dvorani OŠ Kumičić. No, rekreativni sport je bitan za svakog od nas, zbog čega smo i ove godine odlučili smo ulagati u obnovu dječjeg polivalentnog igrališta i napraviti umjetnu travu u Vukovini, te izgraditi mješovito polivalentno igralište u Podbrežnici – kazao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Podijeljeni ugovori Udrugama za sport i rekreaciju

U ime Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice dopredsjednik Blažinčić se zahvalio na pruženoj podršci od Grada.

– Rezultati su bili dobri, a vjerujem da će biti još bolji u 2021. godini. Svi članovi Zajednice opravdali su svaku uloženu kunu. Veliko hvala na svoj pruženoj potpori u ovoj izazovnoj godini – kazao je dopredsjednik Zajednice športskih udruga, Darko Blažinčić.

U ime Športsko rekreativnog saveza Grada Velike Gorice obratio se i Domagoj Sučić.

– Posljednjih četiri godine radimo na strategiji razvoja sporta u gradu, kako bi se rekreacija podigla na viši nivo, zahvaljujem se na potpori koju nam pružate svake godine – kazao je gospodin Domagoj Sučić iz gradskog Športsko rekreativnog saveza.

Iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice naglasili su potrebu za povećanjem sredstava, budući da ostvaruju vrhunske rezultate, za što je pravi primjer i naš paraolimpijac Velimir Šandor.

– Ove godine nismo imali smanjenje sredstava, ali naši rezultati to opravdavaju. Nadam se da ćemo u ovoj godini osnovati plivački klub za osobe s invaliditetom. Ono što mi radimo je izuzetno profesionalno i riječ je o vrhunskom sportu. Sljedeće godine imamo paraolimpijske igre i tu smatram da nam treba ispred grada dati veći značaj, jer postižemo velike svjetske rezultate, za što nam trebaju veća sredstva- kazala je Mirjana Lučić iz Sportskog saveza osoba s invaliditetom Velike Gorice.

Protekla je godina naročito teško pala djeci, jer su upravo djeca bila među prvima zakinuta za rekreaciju i sport kao dio odgoja.

-Djeca su naše najveće bogatstvo i tu smo posebno osjetljivi, djeca su u prošloj godini zbog pandemije i potresa bila jako zakinuta jer prvo što se zatvaralo je dječji sport, koji je izuzetno važan u odgoju djece, sada možda i u kontekstu terapije, za što su potrebni i bolji uvjeti – kazao je predsjednik Školskog sportskog saveza Velike Gorice, Boris Konjević.