Home FOTO VIJEST FOTO Goričani na BBQ Masterclassu naučili kako pripremiti najbolji roštilj

FOTO Goričani na BBQ Masterclassu naučili kako pripremiti najbolji roštilj

Sudionici su imali priliku degustirati pripremljene steakove

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U sklopu manifestacije Gastro Turopolja koja se održala ovog vikenda, održan je i prvi velikogorički BBQ Masterclass. Voditelj radionice bio je Davor Šušković iz BBY Hot Yarda, poznat kao kralj roštilja.

Radionica o odabiru mesa, pripremi prije pečenja ili dimljenja, imala je i dio najzanimljiviji sudionicima – degustaciju. Na dvosatnoj radionici Šušković je predstavio i jelo koje im je donijelo 6. mjesto na KCBS BBQ natjecanju u Sloveniji – brisket.

Uz to su sudionici imali priliku saznati kako na najbolji način pripremiti juneća rebra te na kettle roštilju ispeći neke od najboljih steakova na svijetu. Degustirati su mogli Wagyu Brisket dimljen 12 sati, short ribs – juneća rebra dimljena sedam sati te Txogitxu Ribeye steakove.

Šuškovićeva radionica u sklopu Gastra Turopolja bila je u potpunosti interaktivna te su sudionici mogli pitati sve što ih zanima, čak i kako najbolje ispeći janje. Naučili su i koje su najbolje temperature, kako iste pratiti i na koji način najbolje peći meso kako bi bilo sočno i ukusno.

Za kraj su sudionicima podijeljene diplome kao dokaz da su stekli znanje za prave majstore roštilja.