Home Izdvojeno FOTO Evo gdje Goričani nalaze spas od visokih temperatura

FOTO Evo gdje Goričani nalaze spas od visokih temperatura

PODIJELITE

Visoke temperature ovih dana nisu zaobišle niti Veliku Goricu i okolicu. Iako se vrhunac toplinskog vala očekuje za vikend, kada su najavljene temperature do 36 stupnjeva Celzija, već su jučer bile iznad 30, a danas će biti čak 33 stupnja.

Upravo zbog toga DHMZ izdao je upozorenje na toplinske valove koji mogu snažno utjecati na naše zdravlje. Iz velikogoričke Hitne pomoći poručili su kako najviše poziva imaju početkom ljeta kada velike vrućine počinju, no da su Goričani već naučili kako se nositi s vrućinom, ali i kako ju izbjegavati. Jučer i danas brojni Goričani spas od vrućine našli su u sladoledu, u hladovini Šetališta Franje Lučića ili pak nošeni vjetrom na motorima i biciklima. Umirovljenici su popodnevne sate proveli igrajući kartaške igre u hladu svoga susjedstva, dok su neki i zadrijemali. No, visoke temperature nisu zaustavile one najhrabrije da vježbaju u fitness parku i održavaju svoju formu.

Mnogi Velikogoričani vikend će iskoristiti za odlazak na more i osvježenje, a kako sunčane dane provode u gradu pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Kristina Bubnjević, Jelena Šporčić Prtorić