Home Izdvojeno FOTO Dječji vrtić Ciciban slavi 39. rođendan

FOTO Dječji vrtić Ciciban slavi 39. rođendan

Dječji vrtić Ciciban pohađa 563 korisnika na tri lokacije: u Ulici Slavka Kolara 39 i 43 te u središnjem objektu u Ulici Vladimira Vidrića 2. Zaposleno je 115 djelatnika od kojih je 66 odgajatelja.

PODIJELITE

Dječji vrtić Ciciban danas slavi 39. rođendan. Velika proslava održana je u dvorani Galženica gdje su se okupila djeca, njihovi roditelji, odgajatelji i drugi zaposlenici vrtića te gradski čelnici. Slavlje je nastavljeno u vrtiću brojnim radionicama za djecu. S obzirom na to da je vrtić u fazi priprema za dobivanje statusa Eko vrtića, tema radionica bila je s eko predznakom.

– Imali smo razne kušaone i starinske etno recepte, ali sve od zdrave hrane jer potičemo zdravu prehranu u vrtiću. Zatim smo imali radionice od recikliranog materijala. Imamo skupinu koja je od starog novinskog papira izrađivala novi papir što je pokazalo veliku zainteresiranost i djece, roditelja, ali i odgajatelja koji se nisu imali prilike s tim do sada susresti – rekla je nova ravnateljica vrtića Tatjana Karlović.Dječji vrtić Ciciban pohađa 563 korisnika na tri lokacije: u Ulici Slavka Kolara 39 i 43 te u središnjem objektu u Ulici Vladimira Vidrića 2. Zaposleno je 115 djelatnika od kojih je 66 odgajatelja.

Koliko djeca vole vrtić, sami su otkrili. Karlo, Patrik, Marta i Petar u vrtiću se najviše vole igrati s prijateljima. Tu zajedno plešu, pjevaju, uče slova i brojeve. Nikome nije teško ujutro doći u vrtić i ondje provesti dan. Zadovoljni su i roditelji. Gabrijela je u vrtić Ciciban upisala svoja dva sina.– Svaka pohvala za tete, imamo tri prekrasne tete radi kojih moja djeca obožavaju vrtić. Nikada nisam ostavila svoje dijete plačući u vrtiću jer to je sve zasluga teta. Svaka im čast. Stvarno uživaju tu, zabavljaju se, plešu, pjevaju, crtaju, svaki dan im je zabavan – rekla je mama Gabrijela.

Na proslavi je bio i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, koji je ujedno i kum DV Ciciban. Podsjetio je kako je ova godina važna za vrtić zbog skorog početka energetske obnove objekta u Vidrićevoj.– Ova godina će biti povijesna za DV Ciciban jer će doživjeti svoju rekonstrukciju u matičnom objektu u Vidrićevoj ulici gdje će se u potpunosti obnoviti, a u jednom dijelu i rekonstruirati objekt za 5 milijuna kuna. Na dječjem igralištu bit će obnovljen za 370 tisuća kuna park s novim igralima. U samom centru Velike Gorice dobit ćemo novi vrtić na starome mjestu.

U Dječjem vrtiću Ciciban imaju i dvije skupine s ranim učenjem engleskog jezika te dvije skupine s ranim učenjem njemačkog jezika, zatim dramsko scenski program i alternativni program Montessori.