Home Gospodarstvo FOTO Asfaltirano više od šest kilometara prometnica u Peršinovcu, Dubrancu, Gustelnici i...

FOTO Asfaltirano više od šest kilometara prometnica u Peršinovcu, Dubrancu, Gustelnici i Prvonožini

Radovi u sklopu uređenja prometnica nakon potresa u okolici grada i dalje su u punom jeku

PODIJELITE

Radovi u sklopu uređenja prometnica nakon potresa u okolici grada i dalje su u punom jeku. Nakon brojnih naselja koja su već dobila novo uređene ulice, sada su na redu bila i naselja Peršinovec, Prvonožina i Gustelnica. Ukupno je u tim naseljima uređeno više od šest kilometara prometnica. Radove je danas obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

U Peršinovcu je novi asfalt dobilo 800 metara prometnice u vrijednosti nešto više od 100 tisuća eura dok se u Prvonožini sanirala cesta od mosta do Županijske ceste 104600 u vrijednosti od 147.516 eura. U Gustelnici je uređeno 8.700 metara2 u ukupnoj vrijednosti od 225.723 eura s PDV-om.

Radovi su uključivali frezanje asfalta za ukope, stavljanje izravnavajućeg sloja, ugradnju asfalta te izradu bankina.

Krenuli smo s projektima, već smo početkom godine asfaltirali Ulicu Vjekoslava Pučka, a do kraja godine planiramo završiti Peršinovečku ulicu. Obraćamo posebnu pozornost na sigurnost stanovnika jer je jako prometna ulica i moramo u dogovoru s Upravnim odjelom za komunalne djelatnosti i promet te policijom nekako riješiti to pitanje koje nam je zapravo najbitnije.”, govori Tomislav Brebrić, predsjednik Mjesnog odbora Markuševec te ističe kako žele pokrenuti i kapitalni projekt izvedbe nogostupa.

Podsjećamo, više od 8 milijuna eura (60 milijuna kuna) odobreno je Gradu Velikoj Gorici za sanaciju cestovne infrastrukture po prijavi na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, a koji se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ovo je najveći iznos u povijesti koji je Velika Gorica povukla za asfaltiranje svojih prometnica. “Do kraja mjeseca će se ukupno asfaltirati 61 dionica iz Europskog fonda. Obišli smo radove u dužini većoj od šest kilometra. Pred nama je još nekoliko ulica koje se moraju asfaltirati i sve te dionice će biti izvršeno u zadanom roku. Nakon ovoga ne stajemo s radovima na bregima i na ulicama koje su u dotrajalom stanju.”, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.