Home Izdvojeno FOTO 9. VGBrass festival okupio svjetsku glazbenu kremu

FOTO 9. VGBrass festival okupio svjetsku glazbenu kremu

PODIJELITE

Izvođenjem koncerta za trubu Mary Elizabeth Bowden, otvoren je 9. VGBrass festival. Ljubitelji limene puhačke glazbe uživali su u nastupima svjetski renomiranih izvođača. Dvorana Gorica bila je prepuna posjetitelja željnih dobre glazbe.

– Ljudi su ovdje topli i gostoprimljivi, sviđa mi se ovdje. Ovaj tjedan čekaju nas nastupi odličnih izvođača iz cijelog svijeta i osjećam se sretnom što sam tu- izjavila je glazbenica Mary Elizabeth Bowden.

Brass 2015 Otvorenje (9)

Najjači odjek te večeri imao je nastup njujorškog glazbenika Jona Sassa na tubi. Sass je tijekom izvođenja svojih skladbi zašao u sferu jazz-a i rap-a i tako zapalio atmosferu u gledalištu.

– Ovdje nastupaju veliki umjetnici, no bitno jest to da se stvorila kemija i mnoštvo dobrih vibracija među izvođačima, čemu je jako doprinio organizator Tomislav Špoljar. Veselim se sljedećem tjednu u kojem ću nastupiti sa svojim prijateljem Arkadyem Shikloperom, s kojim sam dugo vremena svirao u duetu – rekao je njujorški glazbenik Jon Sass.

Brass 2015 Otvorenje (19)

Svoje zadovoljstvo dobrom organizacijom festivala nisu krili niti sami izvođači, poput solista Sebastiana Gila, koji je istaknuo kako se rijetko viđa toliko kvalitetnih izvođača na jednom mjestu.

– Stvarno sam sretan što nastupam na Brass festivalu u Velikoj Gorici. Ovo mi je drugi posjet Hrvatskoj, i prvi nastup na ovom festivalu. Ja sam izvođač iz Španjolske, živim na Kanarskim otocima gdje i predajem na visokom muzičkom konzervatoriju. Posjetio sam mnoge festivale ovog tipa i smatram da je ovo jedan od najboljih festivala u Europi – istaknuo je Gil.

Najzadovoljniji zasigurno mogu biti organizatori, koji već devetu godinu za redom uspijevaju zadržati visoki nivo organizacije i u Veliku Goricu dovesti eminentna glazbena imena.

– Zadovoljni smo prepunom dvoranom, što je nama organizatorima i meni kao umjetničkom ravnatelju najveći kompliment. To je ono što nam daje poticaj da nastavimo dalje- naglasio je umjetnički ravnatelj festivala Tomislav Špoljar.

[gmedia id=60]