Home Izdvojeno Filković i Kirinić nastupile na EP u Gruziji: “Cure mogu biti ponosne...

Filković i Kirinić nastupile na EP u Gruziji: “Cure mogu biti ponosne na svoje borbe”

PODIJELITE
Foto: Karate klub Velika Gorica

Jučer u 19 h Ema Filković i Lucija Kirinić vratile iz Gruzije sa Europskog prvenstva za kadete, juniore i U21 na kojem je nastupilo 1160 natjecatelja iz 49 europskih država.

Ema Filković je u kategoriji juniorki -66kg u izjednačenom meču zaustavljena u prvom kolu od predstavnice Kosova rezultatom 5:3. Lucija Kirinić u kategoriji juniorki -48kg u prvom kolu pobjeđuje Cipranku visokim rezultatom 12:3 dok u drugom kolu bez bodova završava borba protiv Ukrajinke koja nakon preglasavanja odnosi pobjedu. Nažalost obje protivnice gube u kasnijim borbama tako da cure ostaju bez repasaža.

“Nažalost nije osvojena medalja za Veliku Goricu, no možemo biti zadovoljni sa nastupom Eme i Lucije. Jako dobro su ušle u svoje mečeve, no možemo reći da je bilo potrebno ipak malo sportske sreće, kako to često i biva na takvim velikim natjecanjima. Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, a i pokazale su da su obje veliki potencijal ako će nastaviti trenirati i nepredovati kao do sada. Objema je ovo bilo prvo ‘veliko’ natjecanje i veselimo se što nisu ostale pod dojmom istog, nego se borile kao da već imaju ‘puno utakmica u nogama'”, rekao je trener Goran Živković.

Našoj cijeloj velikogoričkoj kadetskoj i juniorskoj ekipi preostaje dobra priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo koje se u listopadu održava u Italiji, a jake kandidate imamo u nekoliko kategorija.

Čestitamo našoj reprezentaciji na osvojene četiri velike medalje, a najviše Nikolini Golomboš koja je postala europska U21 prvakinja u teškoj kategoriji.

Juniori i kadeti na domaćim natjecanjima

Osim Lucije i Eme, ostatak naše kadetske i juniorske ekipe je nastupio u Čakovcu 03. veljače na GRAND PRIX MEĐIMURJA i osvojili su 12 medalja, od čega 6 zlata, 2 srebra i 4 bronce. Na turniru je nastupilo 340 natjecatelja iz 38 klubova i 3 države.

Najuspješnije su bile Ema Jukić i Matea Kordić koje su osvojile po dva zlata u uzrastu kadetkinja i juniorki. Ema Jukić u kadetkinjama -47kg i juniorkama -48kg, a Matea Kordić u kadetkinjama -54kg i juniorkama -53kg. Osim njih zlata su još osvojili Katja Braica i Luka Lukačić. Srebro su osvojili Petar Tibor i Nika Mirosavljević, a bronce Vito Hulina, Katja Braica i dva puta Nikola Huzjak.

Medalje i za najmlađe uzraste

Proteklog vikenda nastupili su i najmlađi natjecatelji u Ivanić Gradu na KUPU MLADOSTI koji se organizirao samo za uzrast do 14.-e godine starosti. KUP MLADOSTI je okupio čak 490 natjecatelja iz 52 kluba iz Hrvatske.

Veliki ispit za naše najmlađe, pogotovo jer veliki broj njih su tek nedavno intenzivnije počeli sa natjecanjima, no pokazali su da ćemo uskoro i u tom uzrastu imati veliki broj odličnih boraca. Na turniru je bila jaka konkurencija, i možemo reći da je većina najboljih boraca iz Hrvatske u mlađim uzrastima bilo ovog vikenda u Ivanić Gradu.

U ukupno 18 kategorija je nastupilo 16 naših natjecatelja, a osvojene su 3 medalje, od čega 1 zlato i 2 bronce. Do medalje su uspjeli doći Borna Miletović u ml. učenicima i Mihael Medvedec i ml. kadetima, a Mia Čunčić osvaja zlato u ml. kadetkinjama.

Mlađa postava već idućeg vikenda nastupa na turniru u Sisku, a kadeti, juniori i seniori krajem veljače u Rijeci, te sredinom ožujka u Bratislavi na velikom turniru za koji su već zatvorene prijave i na kojem je prijavljeno oko 3500 natjecatelja iz cijeloga svijeta.