Home Crna Kronika Evo što je u svoju obranu rekao Džemal Paloš Kobra

Evo što je u svoju obranu rekao Džemal Paloš Kobra

PODIJELITE

“Mislio sam da sam ga samo piknuo! I ne, nisam bježao! Nisam bio svjestan”, rekao je policajcima Džemal Paloš Kobra (60) na ispitivanju o ubojstvu Ante Škembera (29), piše portal jutarnji.hr. Navodno je tek iz novina saznao da je mladić s kojim se sukobio u autobusu preminuo.

– Moj klijent žali zbog događaja. Pokajnički se držao na ispitivanju. Iznio je obranu i odgovarao na pitanja. Fizičko naguravanje nije negirao, no treba vidjeti porijeklo ozljeda. Nije bio svjestan da je mladića ubo niti je znao za njegovu smrt. Nije točno ni da je bježao kad je vidio medijske napise. DORH je tražio da ga se pritvori po dvije osnove, zbog mogućeg bijega i opasnosti od ponavljanja, no na kraju je pritvoren zbog ovog drugog. Svakako ćemo uložiti žalbu na tu odluku – rekao je Željko Macan, Palošev odvjetnik.

Paloš je nož i odjeću u kojoj je bio toga dana predao samovoljno, a na jučerašnjem ispitivanju potanko je opisao okolnosti okršaja. Kako piše jutarnji.hr, Paloš je u tužiteljstvu Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici iznio detaljnu obranu, no nije priznao sve za što ga se sumnjiči. Škember je pri ulasku u autobus htio poništiti voznu kartu koja je već prethodno desetak puta bila poništavana. Vozač autobusa od njega je tražio da plati novu voznu kartu, što je on odbijao, a odbijao je i napustiti autobus na zahtjev vozača ZET-a.

Izbio je verbalni sukob, pa je vozač ugasio motor autobusa i odbijao krenuti sa stajališta na Holjevčevoj aveniji, a počela je negodovati i jedna putnica, tako da se u sve umiješao i Paloš koji je stao na stranu vozača. Sukobio se sa Škemberom i na snimci se vidi kako ga ovaj i udara, a Paloš uzvraća i izlazi iz autobusa.

U rekonstrukciji ubojstva koje se dogodilo zbog Škemberove neplaćene karte u autobusu na liniji 268 policiji je od velike pomoći bilo nekoliko snimaka nadzornih kamera počevši od videonadzora na zgradi Tokića, kao i putnika koji su incident snimali mobitelom. Prva je policiju alarmirala prolaznica čim je uočila noge kako vire iz grmlja, a Škember je do dolaska Hitne imao tek tri udisaja u minuti. U početku se mislilo da je Škember uboden odvijačem jer je vanjsko krvarenje bilo vrlo malo, ali je obdukcijom utvrđeno da je ipak uboden nožem. Pomnom analizom snimke izdvojen je trenutak u kojem se vidi kako Paloš zamahuje desnom rukom i sprema nož u desni džep jakne. Nekoliko trenutaka Škember je ostao na nogama, ali je ubrzo pao te se rukom pokušavao uhvatiti za kontejner.