Home Gospodarstvo Evo na koje se sve natječaje za energetsku učinkovitost možete prijaviti

Evo na koje se sve natječaje za energetsku učinkovitost možete prijaviti

PODIJELITE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost najavio je niz natječaja iz Sektora energetske učinkovitosti i Sektora zaštite okoliša za 2015. godinu.

Natječaji su namijenjeni građanima, trgovačkim društvima i obrtnicima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, upraviteljima zgrada, javnim ustanovama, organizacijama civilnog društva, zadrugama, hrvatskim braniteljima, znanstvenim i stručnim institucijama, vlasnicima kampova, hotela i apartmana te jedinicama lokalne samouprave.

energija

Među najavljenim natječajima su i oni za koje su građani dosad iskazali najviše interesa, poput sufinanciranja energetske obnove zgrada, ugradnje uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije u višestambenim zgradama, natječaji za izradu energetskih pregleda i energetskih certifikata zgrada te projektne dokumentacije za energetsku obnovu zgrada.

Vlasnici obiteljskih kuća moći će se prijaviti na natječaj za sufinanciranje mjera energetskih učinkovitosti i sustava obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama.

Građani mogu dobiti subvenciju kod kupnje energetski učinkovitih kućanskih uređaja, električnih, plug-in hibridnih i hibridnih vozila, te dobiti poticaj za niskoenergetsku novogradnju.

Sve detaljne informacije vezane uz natječaje možete dobiti na besplatnoj info liniji Fonda za energetsku učinkovitost 0800 200 170 (radnim danom od 9.00 do 15.00 sati), dok za informacije vezane za natječaje u provedbi Grada Velike Gorice zovite Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU na 01/5520-521 i 01/5520-527.