Home Izdvojeno Enzo Šušković na Prvenstvu Hrvatske u sambu osvojio broncu i zlato u...

Enzo Šušković na Prvenstvu Hrvatske u sambu osvojio broncu i zlato u dvije kategorije

Ostvario je nezapamćene rezultate  u ovom sportu, i to je ujedno prvi takav rezultat za nama novi borilački sport sambo

PODIJELITE
Foto: Hrvatski sambo savez

Enzo Šušković je 16-godišnjak koji je započeo u Judo klubu Pinky kao judaš gdje je proveo deset godina, a prije tri mjeseca je prešao u Judo klub Zagreb gdje je intenzivnije počeo trenirati rusku borilačku vještinu sambo. Zasigurno mnogi od vas ne znaju što je to…

Prvenstvo Hrvatske održano je u Zagrebu 11. prosinca, a Enzo je nastupio u dvije kategorije: kadeti i juniori do 71 kg. Ostvario je nezapamćene rezultate u ovom sportu, i to je ujedno prvi takav rezultat za nama novi borilački sport sambo.

– Nakon tri mjeseca intenzivnog treniranja i 11 godina u borilačkim vodama nastupio sam na ovom za mene i moj grad, te klub koji predstavljam u kategoriji kadeti gdje sam osvojio zlatnu medalju, te u kategoriji juniora gdje sam odnio broncu. Ovo je tek početak mojih uspjeha. Nadam se da ću uspjeti plasirati se u ovom sportu i na europskoj razini – kazao je mladi sportaš Enzo Šušković.

Inače, radi se o međunarodno treniranom borbenom sportu prepoznatljivog stila amaterskog hrvanja koji je FILA uključio u Svjetsko prvenstvo u hrvanju zajedno s hrvanje grčko-rimskim jezikom i hrvanje slobodnim stilom. Naziv sporta je potekao od ruskog akronima koji u prievodu doslovno znači “samoobrana bez oružja”.