Home Izdvojeno Ema Jukić dvostruka prvakinja Hrvatske, čak 11 medalja za KK Velika Gorica

Ema Jukić dvostruka prvakinja Hrvatske, čak 11 medalja za KK Velika Gorica

PODIJELITE

Borci Karate kluba Velika Gorica za vikend su nastupili na prvenstvu Hrvatske za kadete/kinje (U16), juniore/rke (U18) i ml. seniore/rke /U21. Nastupili su u 20 kategorija i osvojili čak 11 medalja, od čega 2 zlata, 3 srebra i 6 bronci.

Ema Jukić je osvojila dva zlata. Postala je prvakinjom Hrvatske u dva uzrasta- kadetkinje -47kg i juniorke -48kg. Lucija Kirinić osvojila srebro u juniorkama -48kg i ml. seniorkama -50kg, a Vito Hulina srebro u kadetima -57kg i broncu u juniorima -61kg.

Osim njih medalje brončanog sjaja su osvojili Nikola Huzjak u kadetima +70kg, Noel Jeromić i Luka Lukačić u juniorima -76kg, Katja Braica u juniorkama -59kg i Petar Krešimir Krmpotić u juniorima -61kg.

“Osim tih medalja, osvojili smo čak pet 5. mjesta, tj. u pet navrata su naši borci još bili u prilici osvojiti medalju, no nažalost gube u tim borbama. Osim medaljaša, još su nastupili Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, David Lovrinović i Ema Filković. Svima njima je nedostajalo samo malo sreće za osvojiti medalju, jer doista je konkurencija bila jaka sa puno kvalitetnih natjecatelja i natjecateljica. Jako smo ponosni na ovaj rezultat iz više razloga. U ukupnom poretku od 60 klubova koliko je nastupilo na državnom prvenstvu, zauzeli smo odlično šesto mjesto. Imamo jednu odličnu generaciju kadeta i juniora koji su u samom vrhu hrvatskog karatea, a osim njih dolaze i mlađi U14 uzrasta. Ovo državno prvenstvo je poslužilo i kao prvi od ukupno četiri bodovna turnira za svjetsko prvenstvo koje će se održati u Veneciji u listopadu ove godine”, rekao je trener Goran Živković.

“Ostvarili smo odličan rezultat, skupili vrijedne bodove, a sada se idemo još bolje pripremiti jer nas od 27.-30.06. u Poreču očekuje najjači svjetski turnir za mlade koji je drugi bodovni turnir, a ujedno je i kategorizirani turnir za mlađe uzraste po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. U većini kategorija su kvote ispunjene, to je 96 natjecatelja, a mi idemo prije kratke ljetne stanke pokušati ostvariti što bolji rezultat kako bi se približili tom mjestu ili mjestima za Svjetsko prvenstvo u Veneciji”, rekao je Živković.