Home Sport Ema Bakula nastupom na turniru u Susedgradu izborila Svjetsko kadetsko prvenstvo

Ema Bakula nastupom na turniru u Susedgradu izborila Svjetsko kadetsko prvenstvo

Ovaj turnir je za Taekwondo klub Velika Gorica bio drugi kvalifikacijski za kadetsko svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem srpnja u Bugarskoj

PODIJELITE
Foto: Taekwondo klub Velika Gorica

U subotu 14.05.2022. u organizaciji Tkd Susedgrad Sokol održao se međunarodni turnir „Susedgrad Sokol pokal 2022“. Na turniru je nastupilo preko 600 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Ovaj turnir je za Taekwondo klub Velika Gorica bio drugi kvalifikacijski ( Kadeti A) za kadetsko svjetsko prvenstvo koje će se održati krajem mjeseca srpnja u Sofiji, u Bugarskoj.

Naš klub je nastupio sa deset sportaša i osvojio, zlato i tri bronce. U konkurenciji „Kadeta A“ koji su se natjecali za Svjetsko prvenstvo nastupili su Ema Bakula, Katarina Bačurin, Petra Braim i Dora Habijančić. Katarina i Petra su nažalost izgubile u prvom kolu. Dora Habijančić je odličnim nastupom došla do polufinala i izgubila od prve nositeljice te tako osvojila brončanu medalju, dok je Ema Bakula koje je na prvom kvalifikacijskom turniru bila prva to isto ponovila i na ovom turniru te tako osigurala nastup na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Bugarskoj. Strašan veliki rezultat za naš klub, jer opet imamo reprezentativku i to na svjetskom prvenstvu. U konkurenciji „Kadeta B“ medalje su osvojile Lana Horva i Lejla Lea Kajfeš – ističu iz velikogoričkog Taekwondo kluba.

Čestitamo svim osvajačima medalja, a ponajviše Emi na izborenom Svjetskom kadetskom prvenstvu.