Home Izdvojeno EKOŠKOLA RAKITOVEC: Učenici, roditelji i nastavnici zajedničkim snagama uredili školu

EKOŠKOLA RAKITOVEC: Učenici, roditelji i nastavnici zajedničkim snagama uredili školu

Donacija iz Düsseldorfa koja je stigla od mještanke osigurala je sredstva da polakiraju podove i ugrade video nadzor te školu učine još ljepšim i boljim mjestom za svoje učenike

PODIJELITE
Foto: Željko Mikulin

Prošli tjedan školarci su proveli na proljetnim praznicima koji su u Ekoškoli u Rakitvcu bili radni. Naime, škola je primila donaciju Davorke i Regnera Wagnera iz Düsseldorfa nakon potresa prošle zime.

Gospođa Davorka rođena je Klasnić te je i sama, kao i njeni roditelji, porijeklom iz Rakitovca. Na ovaj način željela je pomoći svom rodnom kraju. Uz pomoć te donacije prošlog su tjedna učenici, nastavnici i roditelji uredili školu koju inače pohađaju djeca iz Rakitovca i Turopolja.

Kako je građevinsku sanaciju škole proveo grad Velika Gorica, odlučili smo prebrusiti i polakirati parket u učionicama. Radove je izvodila firma naših sumještana Franje Jagustina i Maria Lozića. Naglasili su da će, pošto njihova djeca polaze našu školu, radove napraviti volonterski, a platit ćemo samo materijal. Rečeno – učinjeno. Ostaje nam samo zahvaliti im od svega srca.”, navodi Željko Mikulin, učitelj škole.

Postavljen video nadzor

Nakon lakiranja i brušenja ostalo im je novaca te su odlučili postaviti i video nadzor. Nažalost, u školi su već imali određenih materijalnih šteta, a i krađu starog papira pa je želja za nadzornim kamerama već dugo na snazi. Radove je izvodio Zoran Smrekar, a u pomoć mu je uskočio i Ivan Kovačević Škika, roditelji učenica koje polaze školu. Radove su odradili volonterski.

Kako navodi Mikulin, osim ovom divnom akcijom, sretni su i zato što je sredstava ostalo. Kakva ih uređivanja čekaju u budućnosti, trebamo samo čekati i saznati.