Home Crna Kronika Dvojica uhićena nakon deset provala i krađa parfema i prehrambenih proizvoda

Dvojica uhićena nakon deset provala i krađa parfema i prehrambenih proizvoda

Neke su zajedno proveli, dok se 29-godišnjak tereti za još dodatnih devet krađa

PODIJELITE

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca koji se dovode u vezu s krađama u Velikoj Gorici, Sesvetama i na području Pešćenice. Riječ je o muškarcima od 29 i 35 godina koji su zajedno operirali, provaljivali i krali. Muškarac od 29 godina se uz to tereti za još dodatnih devet krađa.

“Sumnja se da je 29-godišnjak od 5. prosinca 2022. godine do 19. veljače 2023. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u devet navrata došao do trgovina na području Peščenice, Sesveta i Velike Gorice te s polica otuđio više parfema koje je potom iznio iz trgovina bez da ih je platio.”, navode iz policije.

Uz to su muškarci zajednički 2. veljače u poslijepodnevnim satima ušli u trgovinu u Ulici Kneza Ljudevita Posavskog u Velikoj Gorici, gdje su iskoristili zauzetost zaposlenika trgovine, prišli rashladnim uređajima te otuđili više komada raznih prehrambenih proizvoda. Nakon što su te proizvode stavili u košaru za kupovinu, zajedno su, bez da su ih platili, napustili prodajni prostor trgovine i udaljili se s mjesta događaja.

Osim toga su provalili i pokušali ući u dom 52-godišnjakinje s područja Maksimira, no u krađi nisu uspjeli jer ih je uočio član obitelji. Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 3200 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.