Home Crna Kronika Dvije krađe alata u razmaku od par dana, štete veće od 20...

Dvije krađe alata u razmaku od par dana, štete veće od 20 tisuća kuna!

Razlika između dva kaznena djela je u savladavanju prepreke, gdje lomljenje lokota predstavlja tešku krađu, a drugo je ulazak u otključanu garažu

PODIJELITE
Foto: Ilustracija / Pixabay

Proteklih tjedan dana obilježeno je krađama raznog alata na potezu Vukovinsko polje – Novo Čiče.

Kako su jutros izvijestili iz goričke policije, između 3. i 13. ožujka u Velikogoričkoj ulici u Novom Čiču dogodila se krađa veće količine alata iz otključane garaže u vlasništvu muškarca (’64. godište). Nepoznati je počinitelj iz otključane garaže otuđio četiri motorne pile marke Stihl, dvije brusilice i jedne aku flekserice marke Bosch. Procijenjena šteta po obavljenom očevidu iznosi oko 22.500 tisuća kuna.

Potom, nedaleko od prvog događaja, dogodila se provala u građevinski kontejner sa 16. na 17. ožujka, za koju se smatra da se dogodila između 17.30 i 00.45 sati, u Vukovinskom polju u sklopu industrijske zone Meridian 16, u vlasništvu poduzeća Geotehnika. Prikladnim alatom nepoznati je počinitelj polomio lokot i ušao u unutrašnjost, te izvršio krađu tri bušilice, kutne brusilice motorne pile, laserskog mjerača, te radnih kolica (tački) i oko 20 litara benzina. Tačke je koristio izričito za prijevoz ukradenog alata. Procijenjena šteta iznosi oko 25 tisuća kuna.

Razlika između ova dva kaznena djela je u savladavanju prepreke, gdje lomljenje lokota predstavlja tešku krađu, a drugo je ulazak u otključanu garažu.