Home Najave DVD Buševec u subotu svečanom sjednicom obilježava 120 godina postojanja

DVD Buševec u subotu svečanom sjednicom obilježava 120 godina postojanja

Razgovarali smo sa njihovim zapovjednikom Nenadom Lukićem, koji nam je otkrio ponešto o djelovanju buševskog DVD-a, a donosimo i detalje programa...

PODIJELITE

DVD Buševec će u subotu, 11. rujna 2021. godine u Domu kulture, a povodom 120 godina postojanja održati Svečanu sjednicu. Naime, zbog svima poznate situacije s pandemijom ne samo diljem Hrvatske, već i na globalnoj razini, velika obljetnica buševskog DVD-a  iz  2020. godine održava se u ovoj godini, zahvaljujući povoljnijoj epidemiološkoj situaciji.

A evo i detalja:

O DVD-u Buševec

DVD Buševec je od svog osnutka 1900. godine bio glavni pokretač svoga mjesta, a i danas je njegova snaga. Društvo je to koje se u stanju uhvatiti u koštac sa svim elementarnim nepogodama i katastrofama i izaći kao pobjednik, kaže nam njihov zapovjednik Nenad Lukić,koji nam je kroz razgovor otkrio još ponešto o društvu.

– Društvo čine ekipe djece od 6 do 12 godina mladež od 12 do 16 godina, seniorske ekipe ženska i muška A, ženska i muška B, te izvršni članovi veterani i podupirući. DVD Buševec raspolaže s  jednim navalnim vozilom, Mazdom sa visokotlačnim modulom i kombi vozilom. Imamo 18 operativnih članova koji su prošli požare na Hvaru, Braču, u Šibeniku, Kninu ali i onaj najgori koji se dogodio 2017. godine u Splitu – ističe zapovjednik Nenad Lukić.

Foto: DVD Buševec/Facebook

Baš nas je zadesilo svašta, od poplave 2010. godine, pa do razornog potresa na Banovini, gdje je pet naših operativaca 45 minuta nakon potresa već kopalo po ruševinama Petrinje da spasi i pomogne ljudima u nevolji, nadodaje.

DVD Buševec, kako kaže naš sugovornik, čine hrabri i ponosni ljudi koji ne traže priznanja za svoja dobra djela, već im je dovoljno samo jedno ‘hvala’. Ponosno rade i skrbe za svoje mjesto, svoju vatrogasnu zajednicu, ali i voljeni grad Veliku Goricu.