Home Gospodarstvo Dva zlata, srebro i bronca za škrlete velikogoričkih vinara

Dva zlata, srebro i bronca za škrlete velikogoričkih vinara

U Kutini se održala 29. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti

PODIJELITE

Protekli vikend u Kutini, u organizaciji Turističke zajednice grada Kutina i Udruge vinogradara i voćara Lujo Miklaužić Kutina, održan je festival vina Moslavina 2023. i 29. Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti.

Ova eno gastro-manifestacija i ove godine bila je obogaćena raznolikim sadržajima i to stručnim predavanjima, radionicama i glazbenim programima. Na izložbi vina su mnogobrojni posjetitelji mogli kušati vina najpoznatijih moslavačkih vinara, ali i ona pristigla iz drugih krajeva Hrvatske.

Na ovogodišnje ocjenjivanje zaprimljeno je 209 uzoraka od toga 86 autohtonih sorti. U dvodnevnom ocjenjivanju dvočlana komisija od 11 članova pod predsjedanjem prof. dr. sc. Edija Maletića i potpredsjednice prof. dr. sc. Ana-Marije Jagatić Korenike dodijelila je šest velikih zlatnih diploma, 61 zlatnu, 87 srebrnih i 28 brončanih. Od 65 zaprimljenih škrleta ocijenjena su 62 uzorka, a među najbolje ocjenjenima su i škrleti velikogoričkih vinara Vlade Mikulčića i Franje Matkovića ocijenjeni sa 86 zlatnih bodova, Stjepana Lučana sa 81 srebrnih bodova i Darka Kompesa sa 76 brončanih bodova.