Home Izdvojeno DV Lojtrica: Uspješnom akcijom pomogli djevojci oboljeloj od mišićne atrofije

DV Lojtrica: Uspješnom akcijom pomogli djevojci oboljeloj od mišićne atrofije

Zajedničkim snagama došli su do cilja koji će Ivoni i njezinoj majci pružiti mogućnost kvalitetnijeg življenja

PODIJELITE

Zahvaljujući zajedničkim snagama djece, roditelja te cjelokupnog Dječjeg vrtića Lojtrica na čelu s ravnateljicom Ljubom Brnadić uspješno je kraju privedena kampanja “Biljka za MD”. Od prošlog svibnja održavali su akciju prikupljanja sredstava za kupnju dizalice za osobu oboljelu od mišićne distrofije. Sredstva su prikupljena i dizalica za transfere je “došla kući”! Ovih dana je predana Ivoni Smolčić, učenici prvog razreda Opće gimnazije u Vinkovcima koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 2.

Zajedničkim snagama došli su do cilja koji će Ivoni i njezinoj majci pružiti mogućnost kvalitetnijeg življenja. “Jednostavniji i za Ivonu ugodniji i prije svega sigurniji transferi koji će se obavljati uz znatno manje napore, čime se štiti zdravlje i korisnika i pomagača, dobrobiti su koje će korištenje dizalice pružiti Ivoni i njezinoj majci Mirjani.”, navode iz Saveza društava distrofičara Hrvatske.

Dizalicu je s većim vremenskim odmakom zbog pandemije, u ime SDDH uručio Slobodan Marinković, fizioterapeut SDDH. “Suradnju vrtića i SDDH a nastavljamo i dalje. Hvala svim dosadašnjim ali i budućim donatorima na otvorenom srcu za one kojima je potrebna podrška i pomoć.”, dodaju iz Lojtrice.