Home Najave Dučec priprema osmodnevni program za XIX. dane svetog Vida, evo što vas...

Dučec priprema osmodnevni program za XIX. dane svetog Vida, evo što vas sve očekuje

Natjecanja, igre, izložba, predstava, tamburaška večer...

PODIJELITE

Mraclin će u periodu od 9. do 16. lipnja, ugostiti XIX. dane svetog Vida, manifestaciju koju organizira Kulturno-umjetničko društvo Dučec. Ovaj događaj, pokrenut 2006. godine, svake godine privlači sve veći broj posjetitelja iz cijelog Turopolja i šire, nudeći bogat program kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Ove su godine pripremili osmodnevnu proslavu.

Nedjelja, 9. lipnja: Otvaranje uz vatrogasno natjecanje i izložbu

Prvi dan manifestacije započet će vatrogasnim natjecanjem djece od 6 do 12 godina, IX. memorijalom Tomislava Hrkovca, koji organizira Dobrovoljno vatrogasno društvo Mraclin. Uz natjecanje, DVD Mraclin otvara svoja vrata za javnost, pripremajući brojne aktivnosti za djecu. Početak natjecanja je od 12 sati.

U večernjim satima, u 19:00 sati, u Zgradi će biti otvorena izložba radova Nadice Zorc pod nazivom „Fala ti, Bože, kaj sam tu rasla“. Izložba će predstaviti crteže i slike Nadice Zorc, čiji radovi evociraju stil naših naivaca poput Generalića i Lackovića.

Ponedjeljak, 10. lipnja: Kazališna predstava “Hudi beteg”

Markuševečko amatersko kazalište „MAK“ izvest će predstavu „Hudi beteg“ u Društvenom domu Mraclin s početkom u 20:00 sati. Predstava, koju je napisala Štefica Fanjek, prikazuje život tipičnih stanovnika prigradskih naselja blizu Zagreba, donoseći humoristične situacije iz jedne ambulante i čekaonice.

Utorak, 11. lipnja: Dječje sportske igre

Na Jančetovom gruntu, Braće Radić 84, održat će se natjecanje u dječjim igrama, uz prijave od 17:30 do 18:00 sati. Hrvatska olimpijska akademija podržat će događaj svojim promotivnim sportskim materijalima. Osim sportskih igara, djeca će moći sudjelovati u kreativnim radionicama.

Srijeda, 12. lipnja: Priča o šiclinima

Društvo žena „Anđela Lovreković“ organizira večer posvećenu šiclinima, nekada neizostavnom odjevnom predmetu svake mraclinske žene. U programu sudjeluju Božica Krznarić, Ratko Cvetnić i Vesna Tafra, a događaj će se održati u Zgradi s početkom u 20:00 sati.

Četvrtak, 13. lipnja: “Čardaci – mraclinska povijest i naslijeđe”

Večer posvećena čardacima, simbolima Mraclina, održat će se u Zgradi u 20:00 sati. Predstavit će se nova knjižica “Čardaci – mraclinska povijest i naslijeđe” te 3D suvenir čardaka. U programu sudjeluju Maja Ergović, Ratko Cvetnić, Stjepan Galeković, Josip Kos, Matija Kos i Leo Vukelić, uz glazbeni nastup VIS-a Jane.

Petak, 14. lipnja: Tamburaška večer

Tradicionalna smotra tamburaških sastava održat će se u Društvenom domu Mraclin s početkom u 20:00 sati. Nastupit će tamburaški sastavi iz Mraclina i gosti, uključujući KUD „Stari grad“ Lukavec.

Subota, 15. lipnja: Nogomet i zabava

Subota će biti posvećena nogometu. Na betonskom igralištu NK Mraclin održat će se 9. memorijalni malonogometni turnir „Blaž, Žina i Gale“ s početkom u 15:00 sati, a zatim će se otvoriti 10. sezona malonogometne lige Turopolja i Posavine. Na natkrivenoj terasi NK Mraclin bit će prikazan prijenos utakmice Hrvatska – Španjolska u 18:00 sati, a večer će završiti zabavom uz grupu MAX 5.

Nedjelja, 16. lipnja: Završetak proslave

Vidovsko proščejne obilježit će se misama u kapeli svetog Vida u 11:00 i 17:00 sati, nakon čega će kapelica biti blagoslovljena nakon temeljite obnove. Završni koncert KUD-a Dučec održat će se u Društvenom domu Mraclin s početkom u 18:15 sati, čime će se završiti ovogodišnji Dani svetog Vida.

KUD Dučec Mraclin poziva sve posjetitelje da se pridruže ovoj bogatoj i raznovrsnoj proslavi.