Home Izdvojeno Drugi adventski vikend u znaku Sarmijade, kazališta i glazbe

Drugi adventski vikend u znaku Sarmijade, kazališta i glazbe

Danas stiže mađioničar, sutra je sarmijada, Djed Božićnjak, palimo drugu adventsku svijeću i zabavlja nas TS Alibi

PODIJELITE

Pred nama je drugi adventski vikend također bogat događanjima oko Muzeja Turopolje, pa evo rasporeda:

SUBOTA DAN ZA MAĐIONIČARA I DJEČJI DISKO
Mališane će od 16 do 18 sati posjetiti mađioničar koji će izvesti hrpu zanimljivih trikova i zasigurno sve zabaviti, a oni željni plesa i pjesme imat će priliku pokazati sve svoje talente na dječjem disku od 16 do 18 sati.

NEDJELJA- SARMIJADA I BOŽIĆNO SELO
U nedjelju dan započinjemo Humanitarnom sarmijadom, u organizaciji KUD-a Čiče i Legalisa. Kako bi prikupili sredstva za humanitarnu akciju “Legalis playground” i opremili dječje parkove u ruralnim naseljima ili četvrtima koje nemaju uređeno igralište, te kako bi se nastavilo uređenje Etno naselja Čiče, sudionici akcije pripremat će 500 sarmi koje ćete moći kupiti i tako pripomoći akciji svojom donacijom i pritom uživati u ukusnom tradicionalnom jelu na prostoru kod Centra za posjetitelje. Želite li se pridružiti akciji možete i sami skuhati sarmu i tako se uključiti u humanitarku, ili, ako se želite jedan dan odmoriti od kuhanja, dođite na ručak u 12 sati i učinite dobro djelo.

Od 10 sati mališani će provesti nezaboravno popodne na otvorenju Božićnog sela koje će svakodnevno do 23.12. (vikendima od 10 do 13h/od 16 do 21h te radnim danom od 17 do 21 sat) biti centar dječje zabave i božićne čarolije. Očekuju vas brojne radionice, šašavi poligoni, gledanje igranih i animiranih božićnih filmova, fotografiranje s Djedom Božićnjakom, šećerna kućica, druženje uz vilenjačke tople napitke i još punooo toga.

PALJENJE ADVENTSKE SVIJEĆE I NASTUP TS ALIBI
U 16.30 sati uživat ćemo u predstavi za djecu “Božićna bajka” nakon koje slijedi dolazak Djeda Božićnjaka u kočiji s punom vrećom poklona za sve prisutne mališane. U 18 sati uz prigodan program zapalit ćemo drugu adventsku svijeću, a večer završiti uz tamburaške hitove TS Alibi koji će nastupiti od 19.30 sati.