Home Izdvojeno Dražen Barišić osvojio treći uzastopni mandat za gradonačelnika Velike Gorice

Dražen Barišić osvojio treći uzastopni mandat za gradonačelnika Velike Gorice

PODIJELITE

Sa 61,11 posto osvojenih glasova Veliku Goricu nastavlja u iduće četiri godine voditi dosadašnji gradonačelnik Dražen Barišić (HDZ-HSLS-HSU-SK). Uz njega će biti zamjenici Krešimir Ačkar i Ervin Kolarec.

– Izuzetno sam ponosan što su se građani još jednom odlučili za budućnost i za perspektive koje zajedno možemo ostvariti u Velikoj Gorici. Hvala svima koji su izašli danas na izbore i odlučili o daljnjem vodstvu i napretku našeg grada. Moja je daljnja odgovornost da vaše povjerenje i vašu viziju grada opravdam i da zajedno stvaramo grad po mjeri svih građana. U narednom razdoblju fokusirat ćemo se na dovršetak kapitalnih projekata i na otvaranju novih perspektiva. Sutra počinje novi radni dan i nastavljamo dobar posao i projekte za Veliku Goricu – rekao je gradonačelnik.

Barišiću će to biti treći uzastopni  mandat. U drugom krugu lokalnih izbora za njega je glasovalo 9 876 birača, dok je za Aleksandra Horvata i njegove zamjenike Damira Šimunića i Igora Horvačića (SDP-HSS-Laburisti) glas dalo 5 836 birača, odnosno njih 36,11 posto.

Konačni su to rezultati Državnog izbornog povjerenstva u 21 sat i 15 minuta nakon što je obrađeno svih 68 biračkih mjesta. U drugom krugu lokalnih izbora glasovalo je 29,28 posto birača, odnosno 16 157 birača. Nevažećih listića je 445, odnosno 2,75 posto.

U prvom krugu svoje povjerenje Barišiću je dalo 46,75 posto birača, a Horvatu 17,13 posto. Podsjetimo, u prvom krugu lokalnih izbora, koji je održan 21. svibnja, u utrci za gradonačelnika bilo je još petero kandidata. HNS-ov Goran Beus Richembergh osvojio je 11,42 posto, MOST-ov Alan Šembera osvojio je 8,15 posto, Krunoslav Hrvačić (HSP-HČSP) osvojio je 6,26 posto, Neven Karas (Stranka rada i solidarnosti – HSS braće Radić) osvojio je 5,06 posto, a kandidat grupe birača Karlo Milinković osvojio je 2,65 posto glasova.