Home Izdvojeno Dođite u Pokupsko i osvojite državnu nagradu kao Lav Ulični

Dođite u Pokupsko i osvojite državnu nagradu kao Lav Ulični

PODIJELITE

Ako slobodno vrijeme želite iskoristiti da nekome pomognete, postanite volonter. Za svoju humanitarnu aktivnost nećete dobiti novčanu nagradu ili imovinski korist, ali imate pravo na naknadu svih troškova koji su nastali tijekom volontiranja. Više informacija možete doznati od Volonterskog centra Kupa koji organizira seminar na temu „Volonterski menadžment i promocija volonterske prakse“.

volonteri1Trodnevna edukacija održat će se 4, 5 i 6. ožujka u Lovačkom Domu u Pokupskom s početkom u 17 sati. Na seminaru će biti mnogi iskusni volonteri i predstavnici udruga koji rade s volonterima.

Edukacijske module voditi će koordinatorica Volonterskog centra Kupa Maja Vinski, voditeljica projekta Marta Terzić i voditelj Ureda LAG Vallis Colapis Milan Medić.

Predavanje će se odvijati uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, a u sklopu programa „Volonterska mreža ruralnih zajednica Karlovačke i Zagrebačke županije“. Volonterski centar Kupa osnovan u travnju 2013 godine djeluje na ruralnim područjima dviju županija kao posrednik između organizatora i volontera. Informiranje o volonterstvu i organiziranje stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima njihove su glavne aktivnosti.

ŽENE PREDNJAČE

U Hrvatskoj je 19.422 volontera, od kojih je 66 posto žena. Volonteri su u 2013.  godini odradili čak milijun i 222 tisuće volonterskih sati. Jednom godišnje Vlada Republike Hrvatske dodjeljuje „Državnu nagradu za volontiranje“, pri čemu odabire po jednog volontera i organizatora volontiranja koji su svojim radom dali poseban doprinos volonterstvu. Državna nagrada za volontiranje najviše je priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje i doprinos promicanju volonterstva Odluku o dodjeli nagrade donosi Nacionalni odbor za razvoj volonterstva.

NAGRADU DOBIO LAV ULIČNI I VARAŽDINSKI FAKULTET INFORMATIKE

LavDobitnik nagrade za 2013. godinu u kategoriji fizička osoba je 24-godišnji Lav Ulični iz Slavonskog Broda, za svoj volonterski angažman na Odsjeku za onkologiju i hematologiju Internog odjela Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. U kategoriji pravne osobe-organizatora volontiranja dobitnik nagrade je Fakultet organizacije i informatike Varaždin, u čijim je volonterskim aktivnostima od listopada 2012. do listopada 2013. godine sudjelovalo 68 volontera i ostvareno 849 volonterskih sati.