Home Izdvojeno Do jezera Čiče iz grada- novom biciklističkom stazom!

Do jezera Čiče iz grada- novom biciklističkom stazom!

PODIJELITE

Gotova je biciklističko-pješačka staza koja spaja Veliku Goricu i jezero Čiče. Duga gotvo dva kilometra, ulazi iza Lidla (Sisačka ulica) te vodi putnike, građane, turiste i rekreativce sve do velikog jezera. „Svi naši sugrađani sad mogu koristiti ovaj prolaz. On je siguran i ekološki prihvatljiv. Smanjili smo broj divljih deponija uz jezero, a s akcijama nastavljamo i dalje“, rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar te najavio postavljanje koševa za smeće i klupica za odmor duž staze.

Odlična suradnja je ovdje sa ŠRU „Odra“ s kojima kreću u mlačiranje i uređenje okoliša.

„Počet ćemo s malčiranjem i micanjem korova kako bi otvorili vizuru jezera te učinili dostupnima i male plaže gdje će ljudi moći sjesti, loviti ribu…Drveće ćemo zadržati, jer ono daje hlad, a ako bude potrebno, posadit ćemo i novo“, kaže nam predsjendik ribolovne udruge, Ognjen Cahun.

Primjećuje kako je sve više posjetitelja na jezeru, posebno turista riboilovaca iz inozemstva koji dolaze na jezero loviti ribu. Udruga, čija se brojnost povećava svake godine, poribljava ovaj teritorij s oko pet tona ribe godišnje, te čuva i čisti okoliš. „Sve je više turista koji ovdje pronalaze savršen odmor, ribolovni turizam se razvija, jako smo zadovoljni“, zaključuje Cahun.