Home Gospodarstvo Do 1. travnja primaju se zahtjevi poduzetnika za dodjelu bespovratnih 7 milijuna...

Do 1. travnja primaju se zahtjevi poduzetnika za dodjelu bespovratnih 7 milijuna kuna

Potpora se odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa

PODIJELITE

Iz Zagrebačke županije podsjećaju kako je još samo tjedan dana otvoren natječaj za dodjelu sedam milijuna kuna bespovratnih potpora subjektima malog gospodarstva koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima te poduzetnicima početnicima s ciljem jačanja konkurentnosti.

Bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu do 100.000 kuna dodjeljivat će se za proizvodne djelatnosti i to za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti. Za neproizvodne djelatnosti maksimalni iznos potpore iznosi do 40.000 kuna, a dodjeljivat će se za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web stranica, web shopa te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Poduzetnici početnici mogu računati na sufinanciranje 75% prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos potpore iznosi do 15.000 kuna.

Važno je napomenuti kako se potpora odobrava samo za jednu vrstu namjene, a postotak s kojim Županija sufinancira projekte je do 40% ukupnog iznosa. Više informacija o uvjetima natječaja i procesu prijave možete dobiti OVDJE.