Home Koronavirus Djelatnici Zračne luke cijepe se prioritetno Pfizer cjepivom

Djelatnici Zračne luke cijepe se prioritetno Pfizer cjepivom

Cijepljenje je provedeno za 56 prioritetnih zaposlenika, prvom dozom odobrenog cjepiva

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec / Arhiva

Međunarodna zračna luka Zagreb je početkom ove godine uputila dopis Ministarstvu zdravlja i Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo sa zamolbom za osiguravanje prioritetnog cijepljenja za operativno osoblje zračne luke, koje je u izravnom kontaktu s putnicima i tako svakodnevno neposredno izloženo povećanom riziku zaraze koronavirusom, kako navodi Index.

Cijepljenje je organizirano u prostoru učionice Školskog centra MZLZ-a, koja se nalazi u starom putničkom terminalu, a prema odluci zdravstvenog osoblja, jer je navedeni prostor veće kvadrature i bolje mogućnosti prozračivanja svježim zrakom, u odnosu na prostor ambulante na novom putničkom terminalu.

Cijepljenje je provedeno za 56 prioritetnih zaposlenika, prvom dozom odobrenog cjepiva. Riječ je o djelatnicima koje rade na poslovima prihvata i otpreme zrakoplova, putnika, prtljage i tereta, koji su u izravnom kontaktu s različitim korisnicima usluga zračne luke. Jedna od takvih usluga je i asistencija osobama/putnicima smanjene pokretljivosti, što onemogućava održavanje epidemiološke mjere preporučenog razmaka.

MZLZ Grupa ima ukupno 700 zaposlenika, većina od njih radi na operativnim poslovima i u izravnom su kontaktu s putnicima.

– Smatramo potrebnim dodatno napomenuti da su kolegice i kolege koje rade na operativnim/prometnim poslovima zračne luke, neophodna karika svakodnevnog funkcioniranja prometa u zračnoj luci u svim segmentima organizacije prihvata i otpreme putničkih i teretnih zrakoplova (uključujući i one s humanitarnom pomoći), te sanitarnih, medicinskih letova – kazali su iz zračne luke.