Home Izdvojeno Dječji vrtić Lojtrica odnio visoko drugo mjesto za najbolji vrtić Hrvatske

Dječji vrtić Lojtrica odnio visoko drugo mjesto za najbolji vrtić Hrvatske

Pobjedu je odnio dječji vrtić Vukovar, a treće mjesto pripalo je dječjem vrtiću Potjeh iz Slavonskog Broda.

PODIJELITE
Foto: Facebook

Ove je godine, nakon što su prethodno ušli u uži krug, Dječji vrtić Lojtrica ponovo prepoznat kao jedan od najljepših vrtića Hrvatske, kako izvještava gradonačelnik.hr.

U izboru za najbolji vrtić pobijedio je DV Vukovar 1 iz Vukovara, objekt Leptirić, visoko drugo mjesto osvojio je gorički DV Lojtrica, a treći je DV Potjeh iz Slavonskog Broda.

Stručni žiri istaknuo je kako je DV Lojtrica snažno ekološki osviješten i među prvima je dobio certifikat eko-vrtića, uključen je u brojne međunarodne projekte na polju ekologije i zaštite okoliša, te su dobili i niz međunarodnih priznanja – Međunarodni brončani status „Eko Schools – Eko škole“, certifikat „Tolerant Kindergarten – Tolerantni vrtić“ certifikat „We Eat Responsibly – Mi jedemo odgovorno“. Uz rano učenje engleskog i sportski program, svojim polaznicima nude alternativni Montessori te glazbeno-scenski program. Organiziraju ljetovanja i zimovanja, školu klizanja, plivanja, rolanja, posjete kinu, kazališta, ritmiku i ples… Imaju i besplatne igraonice za potencijalno darovitu djecu, programe prevencije zlostavljanja, igraonice za djecu iz socijalno-deprivirane sredine, te besplatne programe za predškolce koji ne pohađaju redovni program.

Što se tiče nadstandarda u prehrani i opremljenosti vrtića, djeci se u DV Lojtrica nudi izbor; svaki dan imaju dva jelovnika u obroku doručka, a na raspolaganju su im čak dvije sportske dvorane sa spravama i rekvizitima – za djecu od 1-3 godine i za djecu od 3-7 godina.

Podsjetimo, u devet dana, koliko je trajao izbor u organizaciji gradonačelnik.hr, 57 prijavljenih vrtića dobilo je preko 80 tisuća lajkova, sherova i komentara podrške.