Home Izdvojeno Dino Bošnjak primio pohvale: “Grad će uvijek pružati podršku našim sportašima”

Dino Bošnjak primio pohvale: “Grad će uvijek pružati podršku našim sportašima”

Dino navodi kako je zadovoljan s rezultatima ove godine, a iduće godine se nada novom državnom rekordu

PODIJELITE

Grad Velika Gorica zaista je grad mladih i sporta, a Dino Bošnjak je jedan od naših uspješnih sportaša koji to iznova dokazuje. Nakon brojnih uspjeha na Hrvatskoj i Europskoj razini, gradonačelnik Krešimir Ačkar pohvalio je njegov rad i prigodno ga darivao uz nagovještaj da će njegov sportski put pratiti i dalje.

“Sportaši su najbolji promotori našeg grada i Turopolja, a Dino u svom sportu daleko prednjači. Sve što smo pratili i vidjeli do sada je vrlo impresivno, probijaš granice, posebice u ovom vremenu kada su sportski uzori sve potrebitiji. Ako svojim primjerom i sportskim ponašanjem jedno dijete natjeraš da se bavi sportom, puno si učinio. Za naš grad je bitno da ovakvi primjeri budu što više eksponirani kako bi naša mladež u odgoju imala zdrav pristup prema životu.”, pohvaljuje gradonačelnik Bošnjaka te dodaje da mu želi još mnogo uspješnih sportskih godina bez ozljeda.

Nadaju se novom državnom rekordu

Dino navodi kako je zadovoljan s rezultatima ove godine, a iduće godine se nada novom državnom rekordu. “Drago mi je da se pomiču granice i da sam nakon 10 godina po prvi puta srušio rekord na pet kilometara. Zadovoljan sam kako se sve razvija, a sada idemo dalje.”, govori Dino.

Njegov otac Damir Bošnjak navodi kako se više ne mogu zadovoljavati time što je Dino prvak Hrvatske, s obzirom na to da je tu titulu osvojio mnogo puta. Sada ih zato čeka Svjetsko prvenstvo 2023. godine, a za dvije godine Olimpijske igre.

“Cilj je napraviti od Dine takvog sportaša da druge godine sruši tri hrvatska rekorda, da ispuni normu za Olimpijske igre i da ispuni normu za Prvenstvo Europe. To nije jednostavno i tek sada smo vidjeli da smo došli daleko, ali da još toliko treba napraviti.”, govori njegov otac te navodi da se nada daljnjoj dobroj suradnji s gradom, na što gradonačelnik odgovara da će uvijek biti tu kao podrška u daljnjoj karijeri Dine Bošnjaka. “Sport je najbolji ambasador jednog mjesta, tu smo da pružamo podršku”, zaključuje Ačkar.