Home Crna Kronika Detalji prometne u Odri: Motociklist i suvozačica teško ozlijeđeni

Detalji prometne u Odri: Motociklist i suvozačica teško ozlijeđeni

PODIJELITE

Jučer, 13. ožujka 2024. godine oko 17.20 sati, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Peugeot 308 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnom kolničkom trakom Ulice Mladosti odvojak I., u smjeru jugozapada.

Dolaskom do raskrižja s Velikom cestom, ušao je u isto i skretao ulijevo u smjeru jugoistoka a da pritom, iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom označenom kao cesta s prednošću prolaska.

Tom prilikom, na prednju lijevu bočnu stranu njegovog vozila naletio je u kočenju prednjim dijelom, motocikl marke Triumph dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak a na kojemu se kao putnica nalazila 29-godišnjakinja. Motocikl se u tom raskrižju kretao ravno i u odnosu na automobil imao je prednost prolaska. Uslijed naleta motocikl je pao na kolnik, a s njim zajedno vozač i putnica koji su tom prilikom ozlijeđeni. Liječnička pomoć im je pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni. Na mjestu događaja policijski su službenici obavili očevid.

Protiv vozača automobila, policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.