Home Izdvojeno Debatni klub Velika Gorica se i ove godine plasirao na državno natjecanje

Debatni klub Velika Gorica se i ove godine plasirao na državno natjecanje

Bravo za mlade srednjoškolce! Ovo je već treća godina da se Debatni klub plasirao na državno natjecanje

PODIJELITE

Nakon održanog Kontinentalnog županijskog natjecanja u Ekonomskoj školi Velika Gorica, stigli su rezultati i popis ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje iz debate. Podsjećamo, posljednje dvije godine se Debatni klub Velika Gorica plasirao s ekipom koju su sačinjavale Alma Beriša, Karla Barić i Klara Zima.

Ove godine, Debatni klub je s ekipom DKGVG 4 osvojio ukupno četvrto mjesto i tako se plasirao na državno natjecanje! Marta Crnogača, Gabriela Golub i Dario Jurič natjecat će se u svibnju u Rijeci i to na tezu Ovaj dom bi zabranio daljnji razvoj AI tehnologije (npr. ChatGTP, DALL-E 2…). Uz to će se održati i ad-hoc teze koje će saznati tek na samom natjecanju.

“Sada nas čeka puno priprema, učenja, informiranja i vježbanja. Marta, Dario i Gabi su odličan tim koji se jako dobro slaže, ali su i pojedinačno odlični govornici. To pokazuje i činjenica da su na prošlim natjecanjima bili na samom vrhu tablice najboljih govornika natjecanja. Posebno trebam napomenuti kako su se Marta i Dario ove godine po prvi puta tek susreli s debatom, a Gabi je tek ove godine krenula na natjecanja. Rezultati su više nego odlični.”, govori nam voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica, Katarina Drvodelić.

Podjećamo, Debatni klub Velika Gorica dio je Goričkog kluba mladih već šest godina te okupljaju srednjoškolce s područja cijelog grada i okolice. Uz to postoji i Debatni klub za osnovnoškolce koji je ove godine također postigao dobre rezultate s obzirom na to da je ovo prva godina djelovanja.