Home Izdvojeno Dan otvorenih vrata Gimnazije i Ekonomske škole

Dan otvorenih vrata Gimnazije i Ekonomske škole

PODIJELITE

U Gimnaziji i Ekonomskoj školi danas je održan Dan otvorenih vrata. Od 8 do 15 sati vrata škola bila su otvorena svim učenicima osmih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima.

– Dani otvorenih vrata zajednički su projekt svih profesora, učenika i stručnih suradnika škole, a cilj ovog tradicionalnog događanja je uvesti buduće učenike u svijet srednje škole. Naši učenici su ti koji su preuzeli ulogu voditelja, proveli su posjetitelje kroz čitavu školu, upoznali ih s našim odjelima te im pokazali kako je to biti srednjoškolac na jedan dan. – rekla nam je Ljiljana Godinić, knjižničarka Ekonomske škole Velika Gorica.

Učenicima i njihovim roditeljima tom su prilikom bili predstavljeni nastavni predmeti i programi. Budući srednjoškolci mogli su ući u učionice te prisustvovati nastavi i razgledati specijalizirane učionice. Uz to, održane su i razne radionice te prezentacije sadašnjih učenika.Srednja škola učenici(3)Ovako nam je današnje događanje opisao Leopold, učenik 3.c razreda Ekonomske škole. – Danas smo predstavili našu školu učenicima osnovnih škola, koji su bili zainteresirani za upis u Ekonomsku školu u Velikoj Gorici, dijelili smo im brošure te održali prezentaciju kako bi lakše shvatili koji su smjerovi u našoj školi te lakše odlučili kuda se upisati nakon osnovne škole. –

Gimnazija i Ekonomska škola djeluju na području Velike Gorice od 1991. godine. Gimnazija obrazuje učenike u programima opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije, a Ekonomska škola učenike obrazuje za zanimanja ekonomist i prodavač, te organizira i programe dodatne fakultativne nastave.Srednja škola (7)U školama se raduju novim učenicima i novim školskim uspjesima.

Fotografije: Dario Drvodelić