Home Izdvojeno ČITATELJI PREPORUČUJU Jan-Philipp Sendker: Otkucaji srca

ČITATELJI PREPORUČUJU Jan-Philipp Sendker: Otkucaji srca

Jan-Philipp Sendker na blistav je i nadasve zanimljiv i uzbudljiv način ispričao priču punu duše

PODIJELITE

Ne znamo za vas, ali nama je trenutna vremenska prognoza, kao i vrijeme koje stiže, idealno za smjestiti se s dobrom knjigom i otploviti u njene rečenice. U suradnji s Gradskom knjižnicom Velika Gorica stoga i ovog tjedna donosimo preporuku čitatelja. Ovoga puta je preporuku pisala Nataša Dujić za knjigu Otkucaji srca autora Jana-Philippa Sendkera.

Otkucaji srca; Jan-Philipp Sendker

Možemo li zaista nekoga u potpunosti upoznati? Poznajemo li uopće svoje roditelje,  ili su to samo ljudi koji su obilježili naše živote? Što je s njihovim životima prije nas?

Želimo li to saznati?

Mlada odvjetnica Julia Win, nakon četiri godine od nestanka njenog oca, poznatog odvjetnika iz New Yorka, kada je već bilo gotovo sigurno da nikada neće saznati što mu se dogodilo budući je svaka istraga bezuspješno završila, dolazi u susret sa ljubavnim pismom starim 40 godina koje u njoj otvara bezbroj pitanja na koja ni sama nije sigurna želi li odgovore. Znatiželja i ljubav prema ocu bili su jači te se ona upućuje u Burmu, današnji Myanmar, u potrazi za ocem. Odmah joj se put sretne sa starosjediocem U Ba-om, prema čijim riječima on ju čeka već 4 godine kako bi joj ispričao priču. Prekrasna je to priča. Priča o Burmi i njenim stanovnicima s prve polovice 20-og stoljeća. Toliko živopisna priča da sam na trenutke bila sigurna da sam i ja čula pjesmu djece iz samostana i namirisala eukaliptus. Priča koja nam priča život Julijinog oca od njegovog rođenja. Priča koja sa svakom stranicom izaziva još veću znatiželju i želju da saznamo što se s njim dogodilo. Ljubavna priča. Priča o siromaštvu. Priča o vjeri. Priča o povjerenju. Priča o predivnim, skromnim, dobrim ljudima. Sve savršeno isprepleteno u harmoniju zvanu život. Hoće li mlada Amerikanka, odrasla i odgojena u centru Manhattana, u sasvim drugoj kulturi, upoznati svog oca? Ostavljam na vama da pohrlite po knjigu i zakoračite u svijet koji će vas očarati.

Jan-Philipp Sendker na blistav je i nadasve zanimljiv i uzbudljiv način ispričao priču punu duše. Kao njegov prvi roman postigla je nevjerojatan uspjeh. Čak je i poznata američka izdavačka kuća objeručke prihvatila izdati prvo djelo jednog nepoznatog, mladog njemačkog pisca. Nisu pogriješili!

Autorica: Nataša Dujić