Home Izdvojeno Četvrto mjesto u županiji za Debatni klub Velika Gorica

Četvrto mjesto u županiji za Debatni klub Velika Gorica

Debatanti su se plasirali među 10 najboljih govornika natjecanja, a natjecanje se održalo u Ekonomskoj školi Velika Gorica

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Kroz prethodni vikend, 18. i 19. se u Ekonomskoj školi Velika Gorica po prvi puta održalo Kontinentalno županijsko natjecanje iz debate. Domaćin natjecanja bila je Ekonomska škola Velika Gorica čija su se dva tima “Titan 1 i Titan 2” također natjecala. Na natjecanju je ukupno sudjelovalo 17 timova koji su pristigli iz Siska, Nove Gradiške, Bjelovara, Gline, Požege pa čak i Rijeke.

Uz njih su iz našeg grada sudjelovala i tri tima iz Debatnog kluba Velika Gorica pod vodstvom mentorice Katarine Drvodelić koji su postigli jako dobre rezultate.

Članovi koji su sudjelovali su “DKGVG 4” – Marta Crnogača, Dario Jurič, Gabriela Golub; “DKGVG 2”- Anamarija Barać, Magdalena Rak, Fran Rapaić; “DKGVG 1” – Matea Barić, Klara Pavlečić i Hana Biloglav. Ekipa DKGVG4 plasirala se na visoko 4. mjesto što znači da postoje šanse da se ostvari plasman na državno natjecanje i ove godine. Podsjećamo, Debatni klub Velika Gorica se prethodne dvije godine plasirao na državno natjecanje iz debate i ostvario dobre rezultate. Osim toga su Marta Crnogača, Dario Jurič i Gabriela Golub među 10 najboljih govornika natjecanja.

“Vrlo je bitno napomenuti kako je svim debatantima ovo bilo prvo županijsko natjecanje, a nekima čak prvo uopće. Odradili su odličan posao, pokazali su svoje znanje koje su stekli na debati, ali i u školi. Ovakva natjecanja, odlični rezultati, ali još bolja atmosfera, samo pokazuju koliko je debata bitna i poželjna vještina kod mladih ljudi.”, govori Katarina Drvodelić, voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica.

Svi debatanti na natjecanju trebali su doći s pripremljenim debatama za afirmaciju i negaciju na tezu “Ovaj dom bi uveo društveno ocjenjivanje građana”, a osim toga su bile i dvije ad-hoc debate na teze “Ovaj dom bi zabranio religijskim vođama i figurama da javno komentiraju ili se miješaju u politiku” te “Ovaj dom bi na izborima dao broj glasova obrnuto proporcionalan godinama – u ovom svijetu glas mladih ljudi vrijedi više od glasa starijih”.

Preostaje im čekati da završe sva županijska natjecanja i vidjeti jesu li se uspjeli svojim bodovima i rezultatima plasirati na državno natjecanje.