Home Izdvojeno Četiri zlata za velikogoričke taekwondiste

Četiri zlata za velikogoričke taekwondiste

PODIJELITE

Među 520 natjecatelja iz  65  klubova izHrvatske, BiH, Slovanije i Italije, na “Plemenitom taekwondo turniru Zaprešića 2015” protekle subote nastupili su i velikogorički taekwondisti. Natjecanje im je bilo važno, jer je od strane HTS-a, u juniorskoj konkurenciji postavljeno kao 2.kriterijski turnir za ulazak u nacionalnu selekciju, koja će u listopadu nastupiti na Europskom prvenstvu.

Autotim

 Juniorke Natalia Lovrić i Anamaria Kovčalija napravile su odličan posao i popele su se na najviše postolje u svojim kategorijama. Osvojivši  zlatnu medalju u kategoriji juniorki -42kg, Natalia je ponovila uspjeh sa 1.kriterijskog turnira u Slavonskom Brodu. Ostvarila je nedostižnu prednost ispred svojih konkurentica i tako osigurala ulazak u nacionalnu selekciju.

Anamaria je nakon osvojenog drugog mjesta u Slavonskom Brodu uspjela napraviti korak više osvojivši zlatnu medalju i s tim rezultatom u kategoriji juniorki -46kg trenutno dijeli prvo mjesto, pa će odluka o prvom mjestu “pasti” na posljednjem kriterijskom turniru, 18.04. u Splitu.

– Na ovom natjecanju nastupili smo i sa našim kadetima te ostvarili  sljedeće rezultate : Maella Sabljak kadetkinja -44kg zlatna medalja, Antonio Cvetković kadet -53kg zlatna medalja, Lucija Medarić kadetkinja +59kg srebrna medalja, Filip Lovrić kadet-41kg brončana medalja, Sara Habijančić ml.kadetkinja -33kg brončana medalja,. Lana Maletić ml.kadetkinja -36kg brončana medalja. U ukupnom poretku 65 klubova osvojili smo i pehar za visoko 5.mjesto – ističu iz Taekwondo kluba Velika Gorica.