Home Izdvojeno Buševečki vatrogasci neprekidno na usluzi već 115 godina

Buševečki vatrogasci neprekidno na usluzi već 115 godina

PODIJELITE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Buševec proslavilo je 115 godina postojanja. Puni iskustva i ljubavi prema svom kraju, 72 aktivna člana uvijek su na raspolaganju za sve hitne intervencije, od poplava do požara. Danas posjeduju modernu opremu, a kako je to izgledalo na samome osnutku, govorio je prvi čovjek DVD-a Kristijan Horvačić.

– Samo društvo je osnovano 1900. godine. Nekoliko godina ranije kupljena je prva pumpa, a zatim su ljudi došli do ideje da pokrenu cijelu priču. Sve do danas DVD Buševec nije prestao s radom – kazao je Horvačić.

izjave_4.jpg

Buševečki vatrogasci ponos su goričke Vatrogasne zajednice, ističe njezin predsjednik Dalibor Mrakovčić. Napominje kako DVD Buševec karakterizira visoka organiziranost i spremnost za najteže zadatke. S druge strane, najmlađi vatrogasci na natjecanjima pokazuju svoju dobru uvježbanost, za što osvajaju i brojne nagrade.

– Tu se puno radi s mladima, ima puno ekipa i veliki su uspjesi. To nam je zalog za budućnost, da će DVD opstati još barem 115 godina – ponosno je rekao Mrakovčić.

izjave_5.jpg

Vatrogasci su prvi kada našim sugrađanima treba izaći u pomoć. Bezbroj puta spriječili su katastrofe, naglasio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Vjerujem da će tako nastaviti i dalje te da će biti na usluzi i društvenoj zajednici u gradu Velikoj Gorici, i mještanima s ovog područja kada se nađu u nevoljama – istaknuo je Kolarec.

Prema statutu DVD-a Buševec, negovi članovi mogu postati samo oni s prebivalištem na području mjesta, ali i Ogulinčani, jer oni nemaju svoje dobrovoljno vatrogasno društvo.

[print_gllr id=30161]