Home Izdvojeno Bogat program akcije “Volim život”

Bogat program akcije “Volim život”

PODIJELITE

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom organizira akciju “Volim život” koja će trajati od ponedjeljka, 28. studenog do subote, 3. prosinca.

– Ovi dani su pripremljeni za vas. Želimo vam pokazati kako žive osobe s invaliditetom našeg grada – i oni veliki i oni mali. Najviše od svega vam, ipak želimo pokazati ono na što smo ponosni – naše talente – građanima Velike Gorice poručili su organizatori.

film1
Foto: Arhiva

U sklopu programa organizirani su razni događaji – gledanje filmova, predstavljanje knjige, susret s gradonačelnikom i poznatim gostima te paraolimpijcima, ali i tribina. Tako se u ponedjeljak u 18 sati u Dvorani POUVG-a prikazuje dugometražni dokumentarni film “Skrivena strana medalja” poslije kojega slijedi druženje uz goste Mihovila Španju i Anu Sršen.

U utorak će se s početkom u 18 sati osobe s invaliditetom susresti s gradonačelnikom, predstavit će se projekt “Volim život” te prikazati film “Svako dijete ima pravo na obrazovanje”. Kasnije će se održati izložba umjetničkih radova i proizvoda. Za srijedu je predviđena tribina “Platforma pozitivnih vibracija”, a za četvrtak predstavljanje romana Krune Šafranića “Dejan Dobrinić i čudnovati puteljak”, prve hrvatske fantasy triologije. Ovi događaji će se održati u Gradskoj Vijećnici.

memorijal u boćanju (13)
Foto: Arhiva

Završetak se očekuje u subotu, a organiziran je cjelodnevni program. U 8 sati će se održati 111. memorijal u boćanju osoba s invaliditetom “Marijan Dobrinčić” u Sportskoj dvorani OŠ Nikole Hribara. Navečer će se, s početkom u 20 sati i 15 minuta održati Sveta misa u Crkvi navještenja Blažene Djevice Marije.

letak
Foto: “Volim život”

Uz osobe s invaliditetom stoje Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Udruga Suncokret te Sportski savez osoba s invaliditetom Velike Gorice.

program
Foto: “Volim život”